Geroerbakt vlees met paksoi

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 eetlepels olie
limoensap- of citroensap
1 paksoi
2 (rode) uien
150 gram hamlap
1 eetlepel ketjap manis
stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
1/2 Spaanse peper

Bereidingswijze

1. Schil het stukje gember en rasp het grof.
2. Snijd de Spaanse peper in smalle ringetjes.
3. Maak de uien en de paksoi schoon.
4. Snijd de uien in snippers en de paksoi in repen.
5. Snijd het vlees in smalle reepjes.
6. Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak het vlees hierin bruin.
7. Fruit de ui, de peper en de gember mee.
8. Voeg de paksoi toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar.
9. Maak het geheel op smaak met de sojasaus en een beetje limoen- of citroensap.

Menusuggestie: Lekker met volkoren noedels.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
242 kcal
Vet
13 gram
Eiwit
21 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
8 gram
Zout
697 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!