| Soort | Per persoon | 
|---|---|
| Energie | 242 kcal | 
| Vet | 13 gr | 
| waarvan verzadigd | 2 gr | 
| Koolhydraten | 10 gr | 
| waarvan suikers | 8 gr | 
| Voedingsvezels | 3 gr | 
| Eiwitten | 21 gr | 
| Zout | 0.7 gr | 
Geroerbakt vlees met paksoi

350gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 2 eetlepels olie | 
| limoensap- of citroensap | 
| 1 paksoi | 
| 2 (rode) uien | 
| 150 gram hamlap | 
| 1 eetlepel ketjap manis | 
| stukje gemberwortel (grootte van 1 duim) | 
| 1/2 Spaanse peper | 
Bereidingswijze
1. Schil het stukje gember en rasp het grof.
 2. Snijd de Spaanse peper in smalle ringetjes.
 3. Maak de uien en de paksoi schoon.
 4. Snijd de uien in snippers en de paksoi in repen.
 5. Snijd het vlees in smalle reepjes.
 6. Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak het vlees hierin bruin.
 7. Fruit de ui, de peper en de gember mee.
 8. Voeg de paksoi toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar.
 9. Maak het geheel op smaak met de sojasaus en een beetje limoen- of citroensap.
Menusuggestie: Lekker met volkoren noedels.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Paksoi met zwarte boontjes
250gr groenten p.p.

Surinaamse paksoi
280gr groenten p.p.

Paksoipakketjes met couscous
300gr groenten p.p.







