



Pastinaak




Vroeger was pastinaak een zeer geliefde groente, het is een voorganger van onze winterwortel. Tegenwoordig rekenen we de pastinaak tot de ‘vergeten groenten’. Al is de pastinaak de laatste jaren bezig aan een opmars en zien we hem weer vaker terug in gerechten! Het is een lange, ivoorkleurige wortel. De smaak is intens, aromatisch en enigszins zoet.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Je kunt pastinaak schoonborstelen of met een dunschiller schillen. Was de pastinaak en snijd hem eventueel in stukjes.
Bereidingstijden
Koken: ca. 20 minuten
Roerbakken: ca. 15 minuten
Smoren: ca. 25 minuten
Stomen: 25 - 30 minuten
Informatie
Zelf pastinaak kweken
Hoeveel weegt een pastinaak?
Teelt pastinaak
Tip
Pastinaak smaak
Recepten met Pastinaak
Meer recepten
Bulgur met zalm en groente
300gr groenten p.p.

Pastinaak, bietjes en pompoen uit de oven
225gr groenten p.p.

Gevulde puntpaprika met tomaat
410gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 298 kj (71 kcal) |
Vet totaal | 1.1 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 1.1 gr |
Koolhydraten | 11 gr |
waarvan suikers | 5.4 gr |
Voedingsvezel | 4.9 gr |
Eiwit | 1.8 gr |
Zout | 0.03 mg |
Retinol act. equivalent | 3 mcg |
Vitamine B1 | 0.23 mg |
Vitamine B2 | 0.01 mg |
Nicotinezuur | 1 mg |
Vitamine B6 | 0.11 mg |
Folaat equivalenten | 87 mcg |
Vitamine C | 17 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec