Plumcot

Een plumcot is een kruising tussen een Japanse pruim en een abrikoos. Afhankelijk van het percentage pruim/abrikoos wordt deze vrucht ook wel apruim of pluot genoemd. Qua uiterlijk lijkt deze vrucht het meest op de pruim. Een plumcot heeft een donkerrode, gladde schil en een grote pit. Het vruchtvlees is oranjeachtig tot rood. De vrucht is zeer aromatisch en smakelijk.

OOK WEL GENOEMD:

Plumcot
Ga naar:

Informatie

Plumcot kopen

Kies stevige en gave plumcots. Bij lichte vingerdruk mag de vrucht iets meegeven. Te harde plumcots zijn nog niet rijp genoeg.

Portiegrootte

Per stuk (met schil): 50 gram
Per stuk (zonder schil): 40 gram


Teelt

Een plumcot is een kruising tussen een Japanse pruim en een abrikoos.

Qua uiterlijk lijkt deze vrucht het meest op de pruim. Een plumcot heeft een donkerrode, gladde schil en een grote pit. Het vruchtvlees is oranjeachtig tot rood.

Plumcots groeien net als pruimen aan bomen. Ze zijn vrij vroeg in het jaar rijp. Ze groeien daarom niet in gebieden waar in het voorjaar nachtvorst op kan treden. In Nederland zie je de bomen dus nauwelijks.

Plumcots zijn verkrijgbaar in juni en juli.

Tip

Een aparte, maar een lekkere bijdrage om aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid fruit van 200 gram te komen. Reken 3-4 van deze vruchten voor 1 portie fruit.

Plumcot smaak

Plumcots hebben een zoete, frisse smaak. Ze zijn erg aromatisch.

Je kunt plumcot zo uit de hand eten, maar je kunt de plumcot ook gebruiken:

  • In magere/halfvolle yoghurt of kwark. 
  • In jam of gelei. 
  • In compote of chutney.
  • In een fruitsalade.
  • In pruimengebak. 
  • Gestoofd bij gevogelte of vlees.

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec