Tatsoi

Tatsoi is eigenlijk een soort mini-versie van de bekende paksoi. Het is een Chinese bladgroente die net als paksoi familie is van de kool. De kleine blaadjes van tatsoi zijn donkergroen, lepelvormig en vrij dik. Op de blaadjes zitten witte nerven die in een rosette bij elkaar staan. Tatsoi heeft een licht kruidige koolsmaak.

OOK WEL GENOEMD:

Kool
Kolen
Tatsoi
Ga naar:

Informatie

Tatsoi kopen

De stelen moeten stevig zijn en het blad fris van kleur en niet verlept. 

Portiegrootte

Rauw
Opscheplepel: 20 gram
Eetlepel: 10 gram
Schaaltje: 35 gram

Gekookt
Eetlepel: 40 gram
Opscheplepel: 60 gram


Teelt

Filmpje: Kool telen in je eigen moestuin.

Tip

Van deze smakelijke, knapperige kool eet je makkelijk een flinke portie. Reken ca. 350 gram om uiteindelijk 250 gram op je bord over te houden.

Tatsoi smaak 

Tatsoi heeft een licht kruidige koolsmaak.

Tatsoi kun je zo gebruiken:

  • Rauw in een salade bijvoorbeeld met kip, rammenas en radijs.
  • In een wokschotel met gegrilde chili tofu.
  • In een roerbakgerecht met kip en sesam-sojasaus.
  • In een roerbakgerecht met mager rundergehakt en rozijnen, geserveerd met zilvervliesrijst.

Voedingswaarden

Paksoi rauw
Paksoi gekookt
Algemeen
Energie
kj
58
Energie
kcal
14
Eiwit
gr
1
Eiwit plantaardig
gr
1
Koolhydraten
gr
1.4
Vitaminen
Retinol
mcg
0
Retinol act. equivalent
mcg
149
Vitamine D
mcg
0
Vitamine E
mg
0.1
Vitamine B1
mg
0.09
Mineralen
Zout toegevoegd
mg
0
Natrium
mg
7
Zout
mg
0.02
Calcium
mg
54
Fosfor
mg
27
Gegevens per 100gr/ml, Bron: NEVO
Toon meer

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec