Waterkers

Waterkers hoort tot de kerssoorten, net zoals tuinkers. Dit zijn jonge plantjes van pas ontkiemd zaad. Alle kerssoorten hebben een sterk geconcentreerde smaak. En elke kers smaakt weer anders. De smaak van waterkers is peperig. De blaadjes zitten met kleine bosjes bij elkaar aan knapperige steeltjes.
Ga naar:

Informatie

Waterkers kopen en bewaren

Waterkers wordt in bosjes of in zakjes verkocht. Let erop dat de blaadjes er fris en groen uitzien. Bewaar deze kwetsbare groente maximaal 1 dag in de koelkast.

Portiegrootte

Bakje: 12 gram
Zak: 75 gram


Teelt en seizoen

Waterkers groeit in stromend kalkrijk water. Waterkers komt soms nog in het wild voor in Noord-Europa. De waterkers die te koop is in supermarkten en bij de groentespecialist wordt gekweekt.

Tip

Met waterkers maak je (groente)gerechten extra lekker. Dan heb je je dagelijkse portie groente van 250 gram ook sneller binnen!

Waterkers smaak

De smaak van waterkers is peperig.

Je kunt waterkers rauw gebruiken, maar ook stoven of smoren.

We geven je graag wat inspiratie hoe je waterkers kunt gebruiken:

  • In een salade.
  • Gesmoord en gestoofd en vervolgens gepureerd tot soep of saus.
  • Op volkorenbrood of volkorenbagel met een plakje zalm en wat zuivelspread.
  • Gesmoord door een omelet.
  • Als borrelhapje gerold in rosbief.

Recepten

Meer recepten

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec