| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 152 kcal |
| Vet | 9 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 10 gr |
| waarvan suikers | 6 gr |
| Voedingsvezels | 5 gr |
| Eiwitten | 5 gr |
| Zout | 0.04 gr |
Andijvie geroerbakt met sesam en gember

290gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 | teentje knoflook |
| 1 eetlepel | (sesam)olie |
| 750 gram | andijvie |
| 2 | bosuitjes |
| 1 eetlepel | sesamzaad |
| 1 | stukje gemberwortel (grootte van ½ duim) |
Bereidingswijze
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Snijd de knoflook in smalle reepjes.
- Maak de andijvie schoon en snijd de groente in repen.
- Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de gember en de knoflook.
- Voeg dan de ringen ui en de andijvie toe en roerbak dit in enkele minuten gaar.
- Strooi het sesamzaad er over.
Menusuggestie: Lekker met omeletreepjes en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Andijvie geroerbakt met kummel
235gr groenten p.p.

Spruitjes met gember en shiitakes
250gr groenten p.p.

Koolraapstamppot met rauwe andijvie
355gr groenten p.p.


