Andijvie geroerbakt met sesam en gember

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 teentje knoflook
1 eetlepel (sesam)olie
800 gram andijvie
2 bosuitjes
1 eetlepel sesamzaad
stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)

Bereidingswijze

1. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
2. Schil het stukje gember en rasp het.
3. Snijd de knoflook in smalle reepjes.
4. Maak de andijvie schoon en snijd de groente in repen.
5. Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
6. Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de gember en de knoflook.
7. Voeg dan de ringen ui en de andijvie toe en roerbak dit in enkele minuten gaar.
8. Strooi het sesamzaad er over.

Menusuggestie: Lekker met een karbonade en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
152 kcal
Vet
9 gram
Eiwit
5 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
5 gram
Waarvan suikers
6 gram
Zout
41 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!