Andijvie op z'n Italiaans

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 eetlepel olijfolie
1 theelepel citroensap
1 teentje knoflook
750 gram andijvie

Bereidingswijze

1. Maak de andijvie schoon en snijd de groente in repen.
2. Laat de andijvie met aanhangend water in een pan op zacht vuur slinken.
3. Doe de andijvie in een vergiet en druk het vocht er zoveel mogelijk uit.
4. Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
5. Verwarm de olie in een wok of hapjespan en laat hierin de knoflook en de andijvie al omscheppend heet worden.
6. Maak de groente op smaak met een drup citroensap.

Menusuggestie: Lekker met tartaar met aardappelen.

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
93 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
3 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
3 gram
Zout
26 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!