| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 93 kcal |
| Vet | 6 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 5 gr |
| waarvan suikers | 3 gr |
| Voedingsvezels | 3 gr |
| Eiwitten | 3 gr |
| Zout | 0.03 gr |
Andijvie op z'n Italiaans

250gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 eetlepel | olijfolie |
| 1 theelepel | citroensap |
| 1 teentje | knoflook |
| 750 gram | andijvie |
Bereidingswijze
- Maak de andijvie schoon en snijd de groente in repen.
- Laat de andijvie met aanhangend water in een pan op zacht vuur slinken.
- Doe de andijvie in een vergiet en druk het vocht er zoveel mogelijk uit.
- Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
- Verwarm de olie in een wok of hapjespan en laat hierin de knoflook en de andijvie al omscheppend heet worden.
- Maak de groente op smaak met een drup citroensap.
Menusuggestie: Lekker met een omelet en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Andijvie geroerbakt met kummel
235gr groenten p.p.

Koolraapstamppot met rauwe andijvie
355gr groenten p.p.


