| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 130 kcal |
| Vet | 7 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 12 gr |
| waarvan suikers | 3 gr |
| Voedingsvezels | 4 gr |
| Eiwitten | 4 gr |
| Zout | 0.2 gr |
Baba Ganoush
Lunch
Tussendoor
Voorgerecht
6 pers
20 - 30 min

Met seizoensproducten
95gr groenten p.p.
Ingrediënten
6 pers
| 1 | aubergine |
| 1 teentje | knoflook (gehakt) |
| 1 1/2 eetlepel | citroensap |
| 20 ml | tahini zonder toegevoegd zout |
| 25 ml | olijfolie extra vergine |
| 1 eetlepel | gehakte peterselie |
| 1 eetlepel | gehakte munt |
| 12 sneetjes | volkoren stokbrood |
| 2 | tomaten (gewassen en in plakjes) |
Bereidingswijze
- Brand de aubergine op een gaspit met medium vuur. Gaar en draai de aubergine regelmatig om totdat ze zacht zijn van binnen en goed geschroeid. Wikkel in aluminiumfolie en laat een kwartier rusten.
- Verwijder het vel van de aubergine en zet het vruchtvlees apart in een kom. Doe het vruchtvlees in een slacentrifuge en spin langzaam tot al het vocht uit de aubergine is gekomen.
- Hak de uitgelekte aubergine met een mes fijn of prak met een vork. Zorg dat er enige structuur in blijft.
- Doe in een kom en voeg knoflook en citroensap toe. Meng en voeg de tahini toe. Giet daarna in een klein straaltje, onder constant roeren, de olijfolie erbij. Het mengsel is nu licht van kleur en romig.
- Voeg de gehakte kruiden en eventueel meer citroensap toe. Doe het mengsel in een kom en besprenkel met olijfolie. Serveer op kamertemperatuur met plakjes (geroosterd) stokbrood en plakjes tomaat.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Aubergine in tomatensaus
450gr groenten p.p.

Auberginerolletjes
130gr groenten p.p.

Gegrilde aubergine met geitenkaas
400gr groenten p.p.


