Recepten Boerenkool en zoete aardappel quesadilla
Boerenkool en zoete aardappel quesadilla
Per Persoon
175 gram groenten
Boodschappenlijst
400 gram zoete aardappel blokjes
3 eetlepels olijfolie
300 gram voorgesneden boerenkool
1 theelepel zwarte peper
280 gram tortillawraps
5.5 snedes 30+ kaas met minder zout (geraspt)
Bereidingswijze
- Doe de zoete aardappel blokjes in een pan gevuld met water en breng aan de kook. Kook ongeveer 8 minuten, of tot de stukjes gaar zijn. Giet de zoete aardappel blokjes af en zet opzij.
- Verhit de olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur. Kook de voorgesneden boerenkool gedurende 5 tot 10 minuten, of tot de bladeren verwelkt zijn en het water verdampt is. Voeg vervolgens de zoete aardappel blokjes toe en kook nog 2 minuten.
- Verwarm de tortillawraps één voor één in de pan. Voeg de helft van de 30+ kaas met minder zout en voldoende groentemengsel toe om een gelijkmatige laag te creëren. Bestrijk met de rest van de 30+ kaas met minder zout en nog een tortillawrap. Druk aan met een spatel en kook gedurende 2 minuten, of tot de onderkant goudbruin is. Draai dan om en bak nog eens 2-5 minuten.
- Als je klaar bent, snijd je de quesadilla in vieren. Serveer warm met je favoriete saus.
Voedingswaarde per persoon