Boerenkool en zoete aardappel quesadilla

Ga naar:

Boodschappenlijst

400 gram zoete aardappel blokjes
3 eetlepels olijfolie
300 gram voorgesneden boerenkool
1 theelepel zwarte peper
280 gram tortillawraps
5.5 snedes 30+ kaas met minder zout (geraspt)

Bereidingswijze

  1. Doe de zoete aardappel blokjes in een pan gevuld met water en breng aan de kook. Kook ongeveer 8 minuten, of tot de stukjes gaar zijn. Giet de zoete aardappel blokjes af en zet opzij.
  2. Verhit de olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur. Kook de voorgesneden boerenkool gedurende 5 tot 10 minuten, of tot de bladeren verwelkt zijn en het water verdampt is. Voeg vervolgens de zoete aardappel blokjes toe en kook nog 2 minuten.
  3. Verwarm de tortillawraps één voor één in de pan. Voeg de helft van de 30+ kaas met minder zout en voldoende groentemengsel toe om een ​​gelijkmatige laag te creëren. Bestrijk met de rest van de 30+ kaas met minder zout en nog een tortillawrap. Druk aan met een spatel en kook gedurende 2 minuten, of tot de onderkant goudbruin is. Draai dan om en bak nog eens 2-5 minuten.
  4. Als je klaar bent, snijd je de quesadilla in vieren. Serveer warm met je favoriete saus.
Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
515 kcal
Vet
18 gram
Eiwit
21 gram
Waarvan verzadigd
6 gram
Koolhydraten
66 gram
Vezels
7 gram
Waarvan suikers
0 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten