| Soort | Per persoon | 
|---|---|
| Energie | 515 kcal | 
| Vet | 18 gr | 
| waarvan verzadigd | 6 gr | 
| Koolhydraten | 66 gr | 
| waarvan suikers | 0 gr | 
| Voedingsvezels | 7 gr | 
| Eiwitten | 21 gr | 
| Zout | 0 gr | 
Boerenkool en zoete aardappel quesadilla
Lunch
Hoofdgerecht
Bijgerecht
20 - 30 min

Met seizoensproducten
175gr groenten p.p.
Ingrediënten
| 400 gram zoete aardappel blokjes | 
| 3 eetlepels olijfolie | 
| 300 gram voorgesneden boerenkool | 
| 1 theelepel zwarte peper | 
| 280 gram tortillawraps | 
| 5.5 snedes 30+ kaas met minder zout (geraspt) | 
Bereidingswijze
- Doe de zoete aardappel blokjes in een pan gevuld met water en breng aan de kook. Kook ongeveer 8 minuten, of tot de stukjes gaar zijn. Giet de zoete aardappel blokjes af en zet opzij.
- Verhit de olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur. Kook de voorgesneden boerenkool gedurende 5 tot 10 minuten, of tot de bladeren verwelkt zijn en het water verdampt is. Voeg vervolgens de zoete aardappel blokjes toe en kook nog 2 minuten.
- Verwarm de tortillawraps één voor één in de pan. Voeg de helft van de 30+ kaas met minder zout en voldoende groentemengsel toe om een gelijkmatige laag te creëren. Bestrijk met de rest van de 30+ kaas met minder zout en nog een tortillawrap. Druk aan met een spatel en kook gedurende 2 minuten, of tot de onderkant goudbruin is. Draai dan om en bak nog eens 2-5 minuten.
- Als je klaar bent, snijd je de quesadilla in vieren. Serveer warm met je favoriete saus.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Boerenkool met vegetarische reepjes en paddenstoelen
375gr groenten p.p.

Eimuffins met champignon, boerenkool en jonge geitenkaas
65gr groenten p.p.

Zoete aardappelschotel met groene kool en gekookte kip van Simone's Kitchen
165gr groenten p.p.


