Koolsalade met yoghurtdressing

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 teentje knoflook
5 eetlepels halfvolle yoghurt
½ eetlepel olijfolie
2 theelepels komijnzaad
½ witte of groene kool (ca. 500 gram)

Bereidingswijze

1. Kneus de komijnzaadjes in een vijzel of kom.
2. Pers het teentje knoflook uit en roer er het komijnzaad, de olie en de yoghurt door.
3. Maak de kool schoon en schaaf hem in hele dunne slierten.
4. Meng de dressing er door en voeg eventueel wat peper toe. Laat de dressing op een koele plaats minimaal een uur intrekken.

Menusuggestie: Lekker met gebakken kipfilet en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
115 kcal
Vet
3 gram
Eiwit
6 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
11 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
11 gram
Zout
98 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!