Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 115 kcal |
Vet | 3 gr |
waarvan verzadigd | 1 gr |
Koolhydraten | 11 gr |
waarvan suikers | 11 gr |
Voedingsvezels | 6 gr |
Eiwitten | 6 gr |
Zout | 0.1 gr |
Koolsalade met yoghurtdressing

250gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
1 teentje knoflook |
5 eetlepels halfvolle yoghurt |
½ eetlepel olijfolie |
2 theelepels komijnzaad |
½ witte of groene kool (ca. 500 gram) |
Bereidingswijze
1. Kneus de komijnzaadjes in een vijzel of kom.
2. Pers het teentje knoflook uit en roer er het komijnzaad, de olie en de yoghurt door.
3. Maak de kool schoon en schaaf hem in hele dunne slierten.
4. Meng de dressing er door en voeg eventueel wat peper toe. Laat de dressing op een koele plaats minimaal een uur intrekken.
Menusuggestie: Lekker met gebakken kipfilet en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Savooiekoolsalade met sinaasappelsaus
200gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.

Witte koolsalade
200gr groenten p.p.

Indiase curry met witte kool en kalkoen
230gr groenten p.p.