Pompoen met dillesaus

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 eetlepels kookroom light
½ dl halfvolle yoghurt
1 dl groentebouillon met minder zout
2 eetlepels dille (vers of uit de diepvries)
700 gram pompoen
2 eetlepels maïzena

Bereidingswijze

1. Schil de pompoen, verwijder de strengen en pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
2. Kook de pompoen in water met 1 eetlepel dille in ± 20 minuten gaar.
3. Meng de maïzena met de room tot een glad papje en verdun dit met de yoghurt.
4. Breng de bouillon aan de kook en voeg onder goed roeren het papje toe. Laat de saus al roerend aan de kook komen.
5. Maak de saus op smaak met peper en de rest van de dille.
6. Giet de gare pompoen af en meng de saus er door.

Menusuggestie: Lekker met een vegetarische burger en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
77 kcal
Vet
2 gram
Eiwit
3 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
12 gram
Vezels
2 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
102 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!