| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 77 kcal |
| Vet | 2 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 12 gr |
| waarvan suikers | 5 gr |
| Voedingsvezels | 2 gr |
| Eiwitten | 3 gr |
| Zout | 0.1 gr |
Pompoen met dillesaus

350gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 2 eetlepels kookroom light |
| ½ dl halfvolle yoghurt |
| 1 dl groentebouillon met minder zout |
| 2 eetlepels dille (vers of uit de diepvries) |
| 700 gram pompoen |
| 2 eetlepels maïzena |
Bereidingswijze
1. Schil de pompoen, verwijder de strengen en pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
2. Kook de pompoen in water met 1 eetlepel dille in ± 20 minuten gaar.
3. Meng de maïzena met de room tot een glad papje en verdun dit met de yoghurt.
4. Breng de bouillon aan de kook en voeg onder goed roeren het papje toe. Laat de saus al roerend aan de kook komen.
5. Maak de saus op smaak met peper en de rest van de dille.
6. Giet de gare pompoen af en meng de saus er door.
Menusuggestie: Lekker met geroosterde kikkererwten en aardappelpuree.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Pompoen met kip
300gr groenten p.p. & 70gr fruit p.p.

Stoofpotje met pikante pompoen
350gr groenten p.p.

Paarse spruitjessalade met pompoen en geitenkaas
350gr groenten p.p.

