Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Romige vispastei met prei

Hoofdgerecht
2 pers
30 - 60 min
Romige vispastei met prei
Met seizoensproducten

275gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

600 gram aardappelen
400 gram prei
1 eetlepel vloeibare margarine
200 gram visfilet (bijv. koolvis of kabeljauw)
peper
nootmuskaat
150 gram kerstomaatjes
100 ml halfvolle yoghurt
tijm
100 ml halfvolle melk

Bereidingswijze

Deze romige vispastei met prei is een van onze favoriete ovenschotels van het Voedingscentrum. Ideaal comfort food en boordevol groente! 

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Warm de oven voor op 200 °C.
  3. Maak de prei schoon en snijd de groente in ringen. Bak de prei in de hete margarine in ca. 6 minuten gaar.
  4. Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met peper.
  5. Was de tomaatjes en halveer ze.
  6. Maak de prei op smaak met de yoghurt en wat tijm en meng er de blokjes vis en de halve tomaatjes door.
  7. Breng de melk aan de kook.
  8. Maak van de gare aardappelen met peper, nootmuskaat en hete melk een puree.
  9. Schep het preimengsel in een ovenvaste schaal en verdeel de aardappelpuree erover. Laat de pastei in ca. 30 minuten gaar worden en goudgeel kleuren.

Yoghurt over?
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.

Bron: Voedingscentrum

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie500 kcal
Vet10 gr
waarvan verzadigd3 gr
Koolhydraten60 gr
waarvan suikers10 gr
Voedingsvezels10 gr
Eiwitten35 gr
Zout0.4 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Prei

Prei

Nu in seizoen
Groenten
Cherrytomaten

Cherrytomaten

Nu in seizoen
Groenten
Prei

Prei

Nu in seizoen
Groenten
Cherrytomaten

Cherrytomaten

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Ovenschotel met spruitjes en wortel

Ovenschotel met spruitjes en wortel

250gr groenten p.p.

Ovenschotel van paarse spitskool

Ovenschotel van paarse spitskool

225gr groenten p.p.

Vega spruitjesovenschotel

Vega spruitjesovenschotel

240gr groenten p.p.

Meer recepten