Woensdag: Romige vispastei met prei

Ga naar:

Boodschappenlijst

600 gram aardappelen
400 gram prei
1 eetlepel vloeibare margarine
200 gram visfilet (bijv. koolvis of kabeljauw)
peper
nootmuskaat
150 gram kerstomaatjes
100 ml halfvolle yoghurt
tijm
100 ml halfvolle melk

Bereidingswijze

Deze romige vispastei met prei is een van onze favoriete ovenschotels van het Voedingscentrum. Ideaal comfort food en boordevol groente! 

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Warm de oven voor op 200 °C.
  3. Maak de prei schoon en snijd de groente in ringen. Bak de prei in de hete margarine in ca. 6 minuten gaar.
  4. Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met peper.
  5. Was de tomaatjes en halveer ze.
  6. Maak de prei op smaak met de yoghurt en wat tijm en meng er de blokjes vis en de halve tomaatjes door.
  7. Breng de melk aan de kook.
  8. Maak van de gare aardappelen met peper, nootmuskaat en hete melk een puree.
  9. Schep het preimengsel in een ovenvaste schaal en verdeel de aardappelpuree erover. Laat de pastei in ca. 30 minuten gaar worden en goudgeel kleuren.

Yoghurt over?
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.

Bron: Voedingscentrum

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
500 kcal
Vet
10 gram
Eiwit
35 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Waarvan suikers
10 gram
Zout
0.4 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten