Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Wortelfrietjes met kip en mandarijn uit de oven

Hoofdgerecht
20 - 30 min
Wortelfrietjes met kip en mandarijn uit de oven
Met seizoensproducten

150gr groenten p.p. & 90gr fruit p.p.

Ingrediënten

600 gram bospeen (1 bos)
4 mandarijnen
2 eetlepels olie
6 takjes tijm
1 eetlepel rozijnen
4 stukjes kipdijfilet (ca. 400 gram)
3 kaneelstokjes
kaneel
komijn
versgemalen peper

Bereidingswijze

 Een speciaal gerecht voor als je in de oranje stemming bent, dit ovengerecht met wortelfrietjes, kip en mandarijn. Smullen! 

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 190°C.  
  2. Wortelfriet: schrap de worteltjes, was ze onder de kraan en snijd in frietjes. Doe ze in een grote kom.
  3. Maak de worteldressing: Boen 1 mandarijn goed schoon en rasp de oranje schil. Pers de (geraspte) mandarijn uit boven de kom. Voeg 1 eetlepel olie, 1 eetlepel rozijntjes, de mandarijnenrasp, versgemalen peper en wat blaadjes tijm toe (van 3 takjes) en meng door de wortelfriet.
  4. Kipdij: meng 1 eetlepel olie met ½ theelepel komijn en ½ theelepel kaneel. Smeer de kip hiermee in. Goed om te weten: kipdij is vetter dan kipfilet, snijd het vet niet weg, dit geeft smaak en zorgt voor malse kip. 
  5. Pel 3 mandarijnen en snijd deze overdwars.
  6. Verdeel de kipdij en mandarijnhelften over een baktray. Leg de kaneelstokjes en takjes tijm ertussen. Bak in ca. 30 minuten gaar.
  7. Doe ondertussen de wortelfriet in een ovenschaal. Zet voor ca. 20-25 minuten in de oven.
  8. Verdeel de kip, mandarijn en wortelfriet over de borden.

Menusuggestie: Lekker met gebakken krieltjes en een frisse tijm-kwarkdip.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie360 kcal
Vet22 gr
waarvan verzadigd6 gr
Koolhydraten19 gr
waarvan suikers17 gr
Voedingsvezels5 gr
Eiwitten19 gr
Zout0.4 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Waspeen

Waspeen

Nu in seizoen
Groenten
Mandarijn

Mandarijn

Fruit
Koel & donker
Tijm

Tijm

Kruiden
Koelkast
Waspeen

Waspeen

Nu in seizoen
Groenten
Mandarijn

Mandarijn

Fruit
Koel & donker
Tijm

Tijm

Kruiden
Koelkast
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Sinterklaastraktatie: Brownie van zwarte bonen met mandarijn

Sinterklaastraktatie: Brownie van zwarte bonen met mandarijn

Sinterklaastraktatie: De ‘zak’ van sinterklaas (filodeegzakje met appeltjes & kaneel)

Sinterklaastraktatie: De ‘zak’ van sinterklaas (filodeegzakje met appeltjes & kaneel)

Sinterklaastraktatie: Mini-appelcake met kruidnoten

Sinterklaastraktatie: Mini-appelcake met kruidnoten

Meer recepten