Recepten Sinterklaasrecept: Wortelfrietjes met kip en mandarijn uit de oven
Sinterklaasrecept: Wortelfrietjes met kip en mandarijn uit de oven
Per Persoon
150 gram groenten
Per Persoon
90 gram fruit
Boodschappenlijst
600 gram bospeen (1 bos)
4 mandarijnen
2 eetlepels olie
6 takjes tijm
1 eetlepel rozijnen
4 stukjes kipdijfilet (ca. 400 gram)
3 kaneelstokjes
kaneel
komijn
versgemalen peper
Bereidingswijze
Een speciaal gerecht voor (rondom) Sinterklaasavond, dit ovengerecht met wortelfrietjes, kip en mandarijn. Smullen!
- Verwarm de heteluchtoven voor op 190°C.
- Wortelfriet: schrap de worteltjes, was ze onder de kraan en snijd in frietjes. Doe ze in een grote kom.
- Maak de worteldressing: Boen 1 mandarijn goed schoon en rasp de oranje schil. Pers de (geraspte) mandarijn uit boven de kom. Voeg 1 eetlepel olie, 1 eetlepel rozijntjes, de mandarijnenrasp, versgemalen peper en wat blaadjes tijm toe (van 3 takjes) en meng door de wortelfriet.
- Kipdij: meng 1 eetlepel olie met ½ theelepel komijn en ½ theelepel kaneel. Smeer de kip hiermee in. Goed om te weten: kipdij is vetter dan kipfilet, snijd het vet niet weg, dit geeft smaak en zorgt voor malse kip.
- Pel 3 mandarijnen en snijd deze overdwars.
- Verdeel de kipdij en mandarijnhelften over een baktray. Leg de kaneelstokjes en takjes tijm ertussen. Bak in ca. 30 minuten gaar.
- Doe ondertussen de wortelfriet in een ovenschaal. Zet voor ca. 20-25 minuten in de oven.
- Verdeel de kip, mandarijn en wortelfriet over de borden.
Menusuggestie: Lekker met gebakken krieltjes en een frisse tijm-kwarkdip.
Voedingswaarde per persoon