Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 360 kcal |
Vet | 22 gr |
waarvan verzadigd | 6 gr |
Koolhydraten | 19 gr |
waarvan suikers | 17 gr |
Voedingsvezels | 5 gr |
Eiwitten | 19 gr |
Zout | 0.4 gr |
Wortelfrietjes met kip en mandarijn uit de oven

150gr groenten p.p. & 90gr fruit p.p.
Ingrediënten
600 gram bospeen (1 bos) |
4 mandarijnen |
2 eetlepels olie |
6 takjes tijm |
1 eetlepel rozijnen |
4 stukjes kipdijfilet (ca. 400 gram) |
3 kaneelstokjes |
kaneel |
komijn |
versgemalen peper |
Bereidingswijze
Een speciaal gerecht voor als je in de oranje stemming bent, dit ovengerecht met wortelfrietjes, kip en mandarijn. Smullen!
- Verwarm de heteluchtoven voor op 190°C.
- Wortelfriet: schrap de worteltjes, was ze onder de kraan en snijd in frietjes. Doe ze in een grote kom.
- Maak de worteldressing: Boen 1 mandarijn goed schoon en rasp de oranje schil. Pers de (geraspte) mandarijn uit boven de kom. Voeg 1 eetlepel olie, 1 eetlepel rozijntjes, de mandarijnenrasp, versgemalen peper en wat blaadjes tijm toe (van 3 takjes) en meng door de wortelfriet.
- Kipdij: meng 1 eetlepel olie met ½ theelepel komijn en ½ theelepel kaneel. Smeer de kip hiermee in. Goed om te weten: kipdij is vetter dan kipfilet, snijd het vet niet weg, dit geeft smaak en zorgt voor malse kip.
- Pel 3 mandarijnen en snijd deze overdwars.
- Verdeel de kipdij en mandarijnhelften over een baktray. Leg de kaneelstokjes en takjes tijm ertussen. Bak in ca. 30 minuten gaar.
- Doe ondertussen de wortelfriet in een ovenschaal. Zet voor ca. 20-25 minuten in de oven.
- Verdeel de kip, mandarijn en wortelfriet over de borden.
Menusuggestie: Lekker met gebakken krieltjes en een frisse tijm-kwarkdip.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Sinterklaastraktatie: Brownie van zwarte bonen met mandarijn

Sinterklaastraktatie: De ‘zak’ van sinterklaas (filodeegzakje met appeltjes & kaneel)
