Wortelcrèmesoep met notenkruim

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 ui
stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
500 gram winterwortelen
2 eetlepels vloeibare margarine
1 theelepel komijnzaad
½ groentebouillontablet met minder zout
1 perssinaasappel
50 gram ongezouten noten
sumak of chilivlokken
100 ml halfvolle melk
peper
4 volkoren boterhammen

Bereidingswijze

De gember geeft deze wortelcremesoep een Aziatisch tintje en de noten maken het geheel lekker knapperig.

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Schil het stukje gember en rasp het.
  3. Maak de wortelen schoon en snijd ze in plakken.
  4. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui, de gember en het komijnzaad.
  5. Voeg de wortelen toe met 400 ml water en het stuk bouillontablet en kook dit in 10 minuten gaar.
  6. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
  7. Hak de noten klein en meng er wat sumak of chilivlokken door.
  8. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Verdun de soep met de melk.
  9. Maak de soep op smaak met peper, geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap.
  10. Schep aan tafel het notenkruim op de soep en geef er brood bij.
Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
560 kcal
Vet
25 gram
Eiwit
20 gram
Waarvan verzadigd
4 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
15 gram
Waarvan suikers
20 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten