| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 560 kcal |
| Vet | 25 gr |
| waarvan verzadigd | 4 gr |
| Koolhydraten | 55 gr |
| waarvan suikers | 20 gr |
| Voedingsvezels | 15 gr |
| Eiwitten | 20 gr |
| Zout | 0 gr |
Wortelcrèmesoep met notenkruim

260gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 ui |
| stukje gemberwortel (grootte van ½ duim) |
| 500 gram winterwortelen |
| 2 eetlepels vloeibare margarine |
| 1 theelepel komijnzaad |
| ½ groentebouillontablet met minder zout |
| 1 perssinaasappel |
| 50 gram ongezouten noten |
| sumak of chilivlokken |
| 100 ml halfvolle melk |
| peper |
| 4 volkoren boterhammen |
Bereidingswijze
De gember geeft deze wortelcremesoep een Aziatisch tintje en de noten maken het geheel lekker knapperig.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Maak de wortelen schoon en snijd ze in plakken.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de ui, de gember en het komijnzaad.
- Voeg de wortelen toe met 400 ml water en het stuk bouillontablet en kook dit in 10 minuten gaar.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
- Hak de noten klein en meng er wat sumak of chilivlokken door.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Verdun de soep met de melk.
- Maak de soep op smaak met peper, geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap.
- Schep aan tafel het notenkruim op de soep en geef er brood bij.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Pompoensoep met tofu en gegrild kruidenbrood
310gr groenten p.p.

Spinaziesoep met avocado en verse munt
180gr groenten p.p.

Corn chowder met pittige broodrepen en pinda's
250gr groenten p.p.


