Zomerse salade met bietjes en framboos

Ga naar:

Boodschappenlijst

600 gram stevige rauwe rode bieten
1 el olijfolie
150 gram frambozen
75 gram veldsla
1 flinke groene appel klokhuis verwijderd en in schijfjes
100 gram geitenkaas
1 lente-ui in ringen
25 ml zonnebloemolie
1 tl grove mosterd
1 tl honing

Bereidingswijze

Materiaal: dunschiller, aluminiumfolie, zeef, staafmixer

1. Verwarm de oven voor tot 180 C.

2. Schil de bietjes met een dunschiller en leg elk bietje op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel met olijfolie en vouw de folie dicht. Leg de pakketjes op een bakplaat en plaats in het midden van de voorverwarmde oven. Pof de bietjes in 30-40 minuten gaar. 

3. Bereid intussen de salade. Doe 50 gram frambozen in een zeef en druk met de bolle kant van een lepel door de gaatjes zodat de pitjes achterblijven. Vang de frambozenpuree op en met met de zonnebloemolie, mosterd en honing voor de dressing. Breng op smaak met vers gemalen peper. 

4. Laat de bietjes iets afkoelen en snijd in plakjes. Leg de veldsla, deplakjes biet, de schijfjes appel, de geitenkaas, de overige frambozen en de ringen lente-ui op een bord en besprenkel met de dressing. 

Menusuggestie: lekker met geroosterd volkorenbrood met mayonaise en gestoomde makreel.

Let op: Honing geef je nog niet aan een kindje onder de 1 jaar.

Tip: Zin in een snelle en lichte maaltijd of lunch? Neem voorgekookte bietjes, zo staat de salade binnen 10 minuten op tafel. 

Bron: Van kleine spruit tot toffe peer 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
340 kcal
Vet
19 gram
Eiwit
10 gram
Waarvan verzadigd
6 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
9 gram
Waarvan suikers
0 gram
Zout
1 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!