Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Zomerse salade met bietjes en framboos

Lunch
2 pers
0 - 10 min
Zomerse salade met bietjes en framboos
Met seizoensproducten

340gr groenten p.p. & 150gr fruit p.p.

Ingrediënten

2 pers

600 gram stevige rauwe rode bieten
1 el olijfolie
150 gram frambozen
75 gram veldsla
1 flinke groene appel klokhuis verwijderd en in schijfjes
100 gram geitenkaas
1 lente-ui in ringen
25 ml zonnebloemolie
1 tl grove mosterd
1 tl honing

Bereidingswijze

Materiaal: dunschiller, aluminiumfolie, zeef, staafmixer

1. Verwarm de oven voor tot 180 C.

2. Schil de bietjes met een dunschiller en leg elk bietje op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel met olijfolie en vouw de folie dicht. Leg de pakketjes op een bakplaat en plaats in het midden van de voorverwarmde oven. Pof de bietjes in 30-40 minuten gaar. 

3. Bereid intussen de salade. Doe 50 gram frambozen in een zeef en druk met de bolle kant van een lepel door de gaatjes zodat de pitjes achterblijven. Vang de frambozenpuree op en met met de zonnebloemolie, mosterd en honing voor de dressing. Breng op smaak met vers gemalen peper. 

4. Laat de bietjes iets afkoelen en snijd in plakjes. Leg de veldsla, deplakjes biet, de schijfjes appel, de geitenkaas, de overige frambozen en de ringen lente-ui op een bord en besprenkel met de dressing. 

Menusuggestie: lekker met geroosterd volkorenbrood met mayonaise en gestoomde makreel.

Let op: Honing geef je nog niet aan een kindje onder de 1 jaar.

Tip: Zin in een snelle en lichte maaltijd of lunch? Neem voorgekookte bietjes, zo staat de salade binnen 10 minuten op tafel. 

Bron: Van kleine spruit tot toffe peer 

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie340 kcal
Vet19 gr
waarvan verzadigd6 gr
Koolhydraten25 gr
waarvan suikers0 gr
Voedingsvezels9 gr
Eiwitten10 gr
Zout0 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Bieten

Bieten

Nu in seizoen
Groenten
Frambozen

Frambozen

Fruit
Koelkast
Veldsla

Veldsla

Groenten
Koelkast
Bieten

Bieten

Nu in seizoen
Groenten
Frambozen

Frambozen

Fruit
Koelkast
Veldsla

Veldsla

Groenten
Koelkast
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Zomerse kruidensalade

Zomerse kruidensalade

180gr groenten p.p.

Gegrilde zomergroenten

Gegrilde zomergroenten

235gr groenten p.p.

Zomerbietjes met anijs

Zomerbietjes met anijs

255gr groenten p.p.

Meer recepten