3x lekker en kleurrijk BBQ-fruit

Ben je op zoek naar lekker fruit voor op de BBQ? We hebben hier een aantal heerlijke soorten BBQ-fruit op een rijtje gezet.

Met dit zomerse weer is iedereen volop aan het barbecueën. Een lekker toetje mag dan natuurlijk niet ontbreken. Wat dacht je van fruit op de BBQ? Het is makkelijk te bereiden, het fruit krijgt een extra zoete smaak en er zijn veel kleurrijke variaties mogelijk.

1. Peer als BBQ-toetje

Met peer kun je alle kanten op. Zo kun je stukjes peer aan een satéprikker rijgen en als fruit sticks op de BBQ leggen. Of je kunt deze lekkere fruitsoort in plakken snijden en roosteren. Grill de peer net zo lang op de BBQ tot er grillstrepen zichtbaar zijn. Tip: vul een halve geroosterde peer met gorgonzola kaas of serveer de gegrilde stukjes peer met kaneel(ijs).

2. Gegrilde ananas sticks

Ananas is heerlijk als tropisch fruit op de BBQ. Zo kun je ananas lolly’s maken door ananas meerdere keren in de lengte door te snijden en aan satéprikkers te spiesen. Hetzelfde kun je doen met kleine blokjes ananas. Leg de fruit sticks vervolgens enkele minuten op de grill. Tip: combineer stukjes ananas met andere stukjes kleurrijke soorten fruit. Probeer bijvoorbeeld eens fruit sticks met gegrilde aardbei, banaan of appel.

3. Geroosterde watermeloen

Watermeloen is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als BBQ-fruit. Toch is watermeloen verrassend lekker van de grill. Deze waterrijke fruitsoort krijgt namelijk een zoete smaak op de BBQ. Snijd een halve watermeloen in plakken en verwijder de schil. Grill de plakken aan beide kanten in een paar minuten gaar. Verwerk de gegrilde watermeloen in een salade of eet het gewoon lekker los. Eet smakelijk!