4 lekkere seizoensgerechten voor september

Seizoensgroenten zijn niet alleen extra lekker, maar ook duurzaam. Een aantal heerlijke recepten met seizoensgroenten van september op een rij.

Eerder schreven we al een blog over lekkere gerechten met de seizoensgroenten van augustus, dit keer zetten we een aantal lekkere hoofdgerechten met seizoensgroenten van september op een rij. Seizoensgroenten in september zijn onder andere boerenkool, groene kool, kropsla, paksoi, pompoen, postelein, rucola, snijbonen en sperziebonen.

1. Gambasalade met elstar, munt en rucola

Deze kleurrijke salade met gamba's, Elstar appel, rucola en munt is erg lekker als voorgerecht of lichte lunch. Een ideale salade voor als je weinig tijd hebt: je hebt 'm al in 10 minuutjes op tafel staan. En de Elstar appels zijn extra zoet en sappig want in deze maand is de nieuwe oogst Elstar weer in de winkels beschikbaar!

2. Geroerbakte boerenkool met varkenhaas

Hoera, boerenkool is weer in het seizoen in september! We kennen allemaal de klassieke boerenkoolstamppot wel, maar wist je dat je boerenkool ook heel goed kunt roerbakken? Lekker met rode paprika en een stukje varkenshaas. Lekker als avondeten met aardappeltjes erbij.

3. Geroerbakte groene kool met champignons, kokos, rozijnen en filetlapjes

Groene kool, champignons, kokos, rozijnen én varkensfiletlapjes klinkt als een wel heel spannende combinatie. Maar geloof ons, deze combi is superlekker! En naast gezond en lekker is dit recept ook nog eens een hele goede budget optie.

4. Pompoensoep met zoete aardappel en puntpaprika

Deze pompoensoep met zoete aardappel was dé grote hit van de Huishoudbeurs! Dus op veler verzoek presenteren wij: het super-niet-zo-geheime recept. Het pittige van de chilipeper combineert heerlijk met het zoete van de aardappel en het zachte van de pompoen. Smullen maar!