4 heerlijke seizoensgerechten voor augustus

Seizoensgroenten zijn niet alleen extra lekker, maar ook duurzaam. Eerder schreven we al een blog over lekkere seizoensgroenten in augustus, zoals sperziebonen, andijvie, paksoi, pompoen, rucola, snijbonen en spinazie. Dit keer zetten we een aantal lekkere hoofdgerechten met seizoensgroenten van augustus op een rij.

1. Paksoipakketjes met couscous

Deze pakketjes van paksoi met couscous en rozijnen zijn niet alleen lekker, maar zien er ook leuk uit op je bord! De combinatie van couscous met rozijnen, sinaasappelsap, ui en walnoten maakt dit een heerlijk recept. Je hebt het gerecht binnen een half uurtje op tafel staan. Eet smakelijk.

2. Pompoen met kip

Dit heerlijke hoofdgerecht bevat zowel groenten als fruit, namelijk pompoen, tomaat én appel! De appel geeft het gerecht een extra frisse bite. Lekker in combinatie met zilvervliesrijst.

3. Gevulde portobello's met spinazie

Houd je van portobello en vind je het niet erg om wat langer in de keuken te staan? Dan is dit gerecht echt een aanrader. Een heerlijke ovenrecept van gevulde portobello's met lente-ui, spinazie, geitenkaas, rozijnen, kipreepjes en honing. Hmm! Tip: combineer het met gebakken aardappelschijfjes om er een complete avondmaaltijd van te maken.

4. Griekse snijbonen met limabonen

Dit lekkere Griekse gerecht zit boordevol groenten: 395 gram per persoon om precies te zijn! Je hebt hiervoor de volgende groenten nodig: ui, knoflook, snijbonen, tomaten en limabonen. Een kleurrijk en gezond recept die je binnen een halfuurtje op tafel hebt staan. Tip: combineer het met stokbrood uit de oven. Eet smakelijk!