Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 300 kcal |
Vet | 8 gr |
waarvan verzadigd | 1 gr |
Koolhydraten | 25 gr |
waarvan suikers | 22 gr |
Voedingsvezels | 2 gr |
Eiwitten | 31 gr |
Zout | 3.58 gr |
Gambasalade met Elstar, munt en rucola

15gr groenten p.p. & 120gr fruit p.p.
Ingrediënten
2 pers
10 rauw gamba's gepeld en darmkanaal verwijderd |
1 eetlepel honing |
1 eetlepel olijfolie |
klein handje munt |
1 citroen |
1 rode chilipeper |
2 Elstar appels |
1 teentje knoflook |
ca. 30 g rucola |
Bereidingswijze
1. Schil de appels en snijd in stukjes.
2. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.
3. Pers het sap uit van de citroen.
4. Verwijder de zaadlijsten uit de chilipeper en snijd fijn.
5. Meng de Elstar en de gamba’s met de honing, het citroensap, de knoflook, chilipeper, munt en laat 1 uur marineren.
6. Haal de gamba’s uit de marinade en verwarm de olie in de pan. Bak de gamba’s 1 minuut, schep de marinade erbij en bak nog 1 minuut mee.
7. Verdeel de rucola over 2 borden en schep het Elstar-gambamengsel erover. Serveer direct. Eet smakelijk!
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Frisse appelsalade met verse geitenkaas
100gr groenten p.p. & 135gr fruit p.p.

Witlofgrapefruitsalade
125gr groenten p.p. & 75gr fruit p.p.

Frisse salade met Chinese kool en mandarijn
200gr groenten p.p. & 60gr fruit p.p.