5 heerlijke sinterklaasrecepten voor snacks en avondmaaltijd

Sinterklaas is weer in het land! Om in de stemming te komen, zetten wij vijf heerlijke Sint-recepten voor je op een rij. Lekker, verantwoord én meteen een leuke corona-proef activiteit voor jezelf of je kinderen.

Mini-appelcake met kruidnoten

Deze appelcake met kruidnoten is perfect als traktatie. Leuk (voor kinderen) om te maken en ze liggen in een handomdraai in de oven. Om deze cakejes nog meer een Sinterklaastintje te geven, kun je er Sinterklaasversiering bij maken.

Brownie van zwarte bonen met mandarijn

Uuh, wat zeg je? Een brownie van zwarte bonen? Jaa dat hoor je goed. En het is hartstikke lekker! De rozijnen, gewelde pruimen, honing en het cacaopoeder geven deze traktatie een heerlijk zoete smaak. Niet onbelangrijk: je krijgt stiekem best wat groente en fruit binnen.  

Wortelfrietjes met kip en mandarijn uit de oven

Hoe leuk is het om lekker met je handen te mogen eten? Dat kan met deze wortelfrietjes en malse kip uit de oven. Mmm, om je vingers bij af te likken!

De 'zak' van Sinterklaas

Deze traktatie maak je heel eenvoudig en snel met filodeeg, appel, rozijnen, kaneel en honing. Het doet een beetje denken aan een appelflap, maar dan dus met filodeeg. Filodeeg is anders dan bladerdeeg. Het is flinterdun en heerlijk knapperig.

Wortelmuffins met speculaaskruiden

Deze wortelmuffins zijn super leuk voor een avond wanneer je je schoen gaat zetten voor de Sint. Maar op 5 december kan natuurlijk ook. De geur van speculaaskruiden wordt heerlijk door je huis verspreid wanneer de muffins in de oven garen.