5 x vegetarische gerechten met witlof

We lof it! <3

Morgen is het Wereld Vegetarisme Dag. Om dit te vieren zetten wij 5 vegetarische gerechten met witlof voor je op een rij. Alle lof voor deze recepten:

1. Witlof frittata

De frittata is oorspronkelijk een italiaans armelui's gerecht van restjes. Tegenwoordig is het een soort kruising tussen een omelet, pizza en pannenkoek. Je kunt er allerlei soorten ingrediënten in kwijt; dus ook witlof. Deze variatie met witlof, rode peper, knoflook, kaas en eieren ga je zeker van smullen! Lekker met krielaardappeltjes met peterselie.

2. Winterse salade met witlof

Witlof is ook heerlijk rauw door een winterse salade. De licht bittere smaak van de witlof combineert perfect de scherpe smaak van het bosuitje, de zoete rode kool en honing en het zuurtje van de azijn. Een ware winterse smaaksensatie!

3. Geroerbakte witlof met granaatappel

Wist je dat je witlof ook heel goed kunt roerbakken? Dit gerecht is o zo simpel maar o zo lekker. Even kort het witlof wokken in de pan met blokjes appel en strooi er vervolgens de cajunkruiden en granaatappelpitjes over. Et voilà!

4. Thaise witlofschotel met tahoe

Warm s 'avonds lekker op met deze licht pittige Thaise witlofschotel met gebakken tahoe. Huh, wat is tahoe? Eigenlijk niks anders dan tofu, maar dan in het Thais. Kun je dus gewoon bij je lokale supermarkt halen, net als de gemberwortel, kokosmelk, koriander, rode peper en sojasaus.

5. Gegrilde witlof

Witlof kun je ook heel goed grillen. Besprenkel het witlof eerst met een beetje olijfolie, gril voor 4-6 minuten en besprenkel het vervolgens met een sinaasappeldressing. Tip: maak het af met wat geroosterde pijnboompitjes en serveer met wat aardappeltjes.

Eet smakelijk!