Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 133 kcal |
Vet | 6 gr |
waarvan verzadigd | 1 gr |
Koolhydraten | 16 gr |
waarvan suikers | 13 gr |
Voedingsvezels | 4 gr |
Eiwitten | 3 gr |
Zout | 0.02 gr |
Geroerbakte witlof met granaatappel

250gr groenten p.p. & 75gr fruit p.p.
Ingrediënten
2 pers
1 kleine appel |
½ theelepel cajunkruiden zonder zout |
½ granaatappel of 2 eetlepels granaatappelpitjes |
500 gram witlof |
1 eetlepel olie |
Bereidingswijze
1. Klop met een lepel de pitjes uit de halve granaatappel en verwijder de witte vliesjes.
2. Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte in 6 parten.
3. Was de appel en snijd hem in blokjes.
4. Verwarm de olie in een hapjespan of wok en roerbak hierin het witlof in enkele minuten gaar.
5. Bak de laatste minuut de blokjes appel mee.
6. Maak het op smaak met de cajunkruiden en strooi er de granaatappelpitjes over.
Menusuggestie: Lekker met gebakken tempé en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Witlofsalade met sesamdressing
185gr groenten p.p.

Witlof-frittata
300gr groenten p.p.

Witlofsalade met sinaasappel
160gr groenten p.p. & 65gr fruit p.p.