Geroerbakte witlof met granaatappel

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 kleine appel
½ theelepel cajunkruiden zonder zout
½ granaatappel of 2 eetlepels granaatappelpitjes
500 gram witlof
1 eetlepel olie

Bereidingswijze

1. Klop met een lepel de pitjes uit de halve granaatappel en verwijder de witte vliesjes.
2. Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte in 6 parten.
3. Was de appel en snijd hem in blokjes.
4. Verwarm de olie in een hapjespan of wok en roerbak hierin het witlof in enkele minuten gaar.
5. Bak de laatste minuut de blokjes appel mee.
6. Maak het op smaak met de cajunkruiden en strooi er de granaatappelpitjes over.

Menusuggestie: Lekker met gebakken tempé en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
133 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
3 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
16 gram
Vezels
4 gram
Waarvan suikers
13 gram
Zout
19 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten