5x de lekkerste Ga voor Kleur Break recepten

Het is bijna zover: op 14 oktober snacken we onze middagdip eruit met groenten en fruit! Op deze Nationale Groente- en Fruitdag snacken we met groenten en fruit met de Ga voor Kleur Break. Dat is gezond, duurzaam, maar vooral ook heel lekker! Wij hebben originele en kleurrijke snackrecepten laten ontwikkelen speciaal voor de Ga voor Kleur Break. Kies je favoriete recept uit, haal de boodschappen op tijd in huis en deel je snack op social media (#NGFdag2021 #gavoorkleurbreak).

Roze frozen yoghurt bars

Steel de show met deze frozen yoghurt bars! Boordevol fruit en havervlokken. Dit recept is super makkelijk. De frozen bars moeten alleen wel 3 uur in de vriezer. Als je bakplaat niet in de vriezer past, dan kun je ook een ovenschaal gebruiken. Bekijk snel het recept van de frozen yoghurt bars op Veggipedia.

Appelplakjes met notenboter, banaan, kaneel en hennepzaad

Nog een origineel recept. Deze appelplakjes zijn erg leuk als traktatie! Zo geef je kleur door aan je collega's, kinderen of teamgenoten. De smaak van notenpasta, banaan, kaneel en appel gaan erg goed samen. Bekijk het recept op Veggipedia.

Zoete aardappel 'toast' met veldsla, cottagecheese en balsamico tomaatjes

Bij dit recept maak je 'toast' van zoete aardappel. Je snijd de zoete aardappel in plakken grillt ze in een grillpan of onder een grillijzer. Deze beleg je met de cottage cheese, tomaatjes en basilicum. Je kunt de plakken natuurlijk ook met andere groenten beleggen. Bekijk het Ga voor Kleur Break-recept op Veggipedia

Gevuld avocado partje met tomaat-komkommersalsa

Heb je wel eens gehoord van baby-avocado's? Dit zijn kleine avocado's en perfect voor de Ga voor Kleur Break! Als je geen baby-avocado's kunt vinden, dan kun je ook een kwart van een normale avocado gebruiken. Avocado bevat veel calorieën dus pas je portie daarop aan. Bekijk het recept van dit gevulde avocado-partje.

Eimuffins met champignon, boerenkool en jonge geitenkaas

Deze eimuffins zijn makkelijk van tevoren te maken. Je klopt de eieren los met bosui, boerenkool en kruiden en schenkt het in muffinvormpjes. Top af met gebakken champignons, tomaatjes en de geitenkaas en bak 15 minuten in de oven. Klaar is kees! Ook leuk als traktatie. Je kunt de muffins zowel warm als koud serveren. Bekijk het recept van de eimuffins op Veggipedia.

We hebben nog meer recepten voor de Ga voor Kleur Break ontwikkeld. Bekijk ze op Veggipedia. Van alle recepten zijn mooie receptkaarten ontwikkeld die je kunt printen. Deze kun je vinden in de toolkit op de webpagina van de Nationale Groente- en Fruitdag 2021.

Veel plezier met het maken van de recepten en vergeet ze niet te delen op Instagram of Facebook #NGFdag2021 #DFW2021 #gavoorkleurbreak.