De veelzijdige venkel verwerkt in verschillende salades

Met venkel, afkomstig van de venkelplant, kan je alle kanten op! De groente heeft een anijsachtige smaak. Venkel kan je eten, maar van de zaden kun je ook olie maken en thee zetten. Je kunt de groente voor gebruik het beste bewaren in de koelkast, maar je kunt venkel ook invriezen. Koop venkel wel altijd zo vers mogelijk. Als de groente langer ligt, wordt de smaak langzaam minder.

Venkel kan je met veel verschillende groenten en fruit samen voegen. Door de groente te verwerken in een salade kom je makkelijk aan je dagelijks hoeveelheid groenten. De verschillende combinaties zorgen voor verrassende gerechten en smaken. In deze blog hebben we voor jou verschillende salades met venkel op een rijtje gezet.

Salade met venkel en sinaasappel

4 persoons gerecht

10 - 20 minuten

In deze salade wordt venkel gecombineerd met verrassende ingrediënten, zoals sinaasappel, honing en geitenkaas. Het gerecht krijgt smaakt door een dressing van olijfolie, honing, het groen van de venkel en het sinaasappelsap.  In dit recept zit een combinatie van 180 gram groenten en 65 gram fruit per persoon. De salade kan aangevuld worden met een knapperig volkoren stokbrood. De salade kan je ook eten tijdens de lunch op werk of thuis.   

Bekijk het recept

Venkelsalade met geitenkaas

2 persoons gerecht

20 - 30 minuten

In dit hoofdgerecht wordt de venkel gecombineerd met verse geitenkaas, dille en veldsla. De gegrilde venkel wordt op een bedje van veldsla gelegd. Om de gegrilde venkel meer smaak te geven wordt er citroensap, olijfolie, dille en peper gemengd met de gegrilde venkel. Dit gerecht bevat 290 gram groenten per persoon. Dit gerecht is ook lekker met linzen en aardappelen.

Bekijk het recept

Venkelsalade met appel

2 persoons gerecht

10 - 20 minuten

Dit gerecht is een heerlijke salade met ingrediënten als venkel, appel en mosterd. De salade wordt op smaak gebracht door een dressing van olie, mosterd en citroensap. Dit gerecht kan je eten als een hoofdgerecht, maar kan ook als bijgerecht worden geserveerd. Zo kan je zalm en aardappeltjes uit de oven toevoegen om er een grotere maaltijd van te maken. Dit recept bevat 360 gram groenten en 70 gram fruit per persoon.

Bekijk het recept

Venkel-radijssalade

2 persoons gerecht

10 - 20 minuten

In deze salade wordt venkel gecombineerd met radijsjes en walnoten. Het gerecht wordt op smaak gebracht met een sausje. Dat bestaat uit citroensap, mosterd en peper. Dit gerecht kan je eten als een hoofdgerecht, maar kan ook een onderdeel zijn van een grotere maaltijd. Zo kan je de salade aanvullen met gestoomde makreel en aardappelen. Deze salade bevat per persoon 230 gram groenten.

Bekijk het recept