Een gezonde maaltijd die je helemaal zelf kan samenstellen

Niks is lekkerder dan zelf bepalen wat er in je maaltijd zit. Een salade is daarbij de uitkomst. Je kan deze naar wens samenstellen door ingrediënten samen te voegen die jij lekker vindt of ingrediënten te vervangen. Een salade is ook nog eens multi-inzetbaar op een dag. Zo kan je een salade eten als lunch, avondmaal of als bijgerecht. Om jouw inspiratie te bieden hebben we verschillende soorten salades op een rijtje gezet.

Salade met geroosterde rode biet en wortel

4 personen

30 - 60 minuten

Deze salade van Brenda Kookt is heerlijk zoet van smaak. Dit gerecht kan je inzetten als hoofdmaaltijd, maar is ook te gebruiken als bijgerecht. De salade bestaat uit wortelen, bieten, spinazie, pistachenootjes en ricotta. Serveer de salade met een desem stokbrood om samen te genieten van een complete maaltijd.

Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.

Dit recept bevat 255 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Kipshoarma salade met yoghurtdressing en pitachips

4 personen

20 - 30 minuten

Soms heb je wél zin in shoarma, maar geen zin in een ongezonde maaltijd. En dan zit er maar één ding op: zelf shoarma maken! Dat kan dan klassiek of je maakt deze kleurrijke en voedzame kipshoarma salade van Francesca Kookt met yoghurtdressing en pita’s.

Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.

Dit recept bevat 245 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Maaltijdsalade met sperziebonen

2 personen

30 - 60 minuten

Een salade kan een volledige maaltijd zijn, waar jij 's avonds heerlijk van geniet. Deze salade bevat sperziebonen, aardappelen, eieren, walnoten en rucola. De salade wordt op smaak gebracht met een dressing. De dressing bestaat uit bieslook, azijn, olie en mosterd. Deze maaltijd zorgt ervoor dat je weer boordevol energie zit.

Dit recept bevat 215 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Paprikasalade met zelfgemaakte croutons

4 personen

30 - 60 minuten

Deze paprikasalade met croutons is ideaal als lichte lunch. En: je kunt de croutons heel makkelijk zelf maken. Dat maakt dit gerecht extra lekker! De paprikasalade bevat paprika's, komkommer, cherrytomaatjes, bosui en munt. De salade wordt op smaak gebracht met peper.

Dit recept bevat 230 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Paarse spitskoolsalade met appel, noten en geitenkaas

4 personen

10 - 20 minuten

Een salade hoeft niet alleen groenten te bevatten. Je kan een salade ook aanvullen met fruit. Dat maakt de salade frisser van smaak. Zo bevat deze salade spitskool, appel, walnoten en geitenkaas.

Dit recept bevat 200 gram groenten en 35 gram fruit per persoon.

Bekijk recept