Paprikasalade met zelfgemaakte croutons

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 rode paprika’s
1 komkommer
in blokjes
12 troscherrytomaatjes
gehalveerd besprenkeld met ½ el. olijfolie
3 bosuitjes in ringetjes
handje platte peterselie
fijngesneden paar blaadjes munt
3-4 sneden (zuurdesem) volkorenbrood( in stukken gescheurd)
versgemalen peper
4 el. olijfolie
½ el. citroensap
½ el. honing
versgemalen peper

Bereidingswijze

Deze paprikasalade met croutons is ideaal als lichte lunch. En: je kunt de croutons heel makkelijk zelf maken! Extra lekker!

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C.
  2. Maak de dressing door bijvoorbeeld alle ingrediënten in een potje te doen en even goed te schudden en zet opzij.
  3. Verdeel de tomaatjes over een bakplaat. Leg ook de 2 rode paprika’s op dezelfde bakplaat. Zet dit in de oven en rooster ongeveer 25 minuten.
  4. Verdeel ondertussen het volkorenbrood over een tweede bakplaat en schuif na 10 minuten boven de groenten in de oven. Houd het volkorenbrood wel in de gaten om ervoor te zorgen dat het niet verbrand.
  5. Haal de paprika’s en tomaten uit de oven, doe de paprika’s in een plastic zak, knoop dicht en laat zo afkoelen.
  6. Doe de kruiden samen met de komkommer, bosui en de geroosterde tomaatjes alvast in een grote schaal en giet hier de dressing overheen. Laat de dressing alvast goed intrekken. Laat nog wat kruiden over voor de garnering.
  7. Haal het volkorenbrood uit de oven en voeg ook dit toe aan de schaal. Meng even goed zodat het volkorenbrood alvast wat van de dressing op kan nemen. Laat nog een paar stukjes over voor de garnering.
  8. Haal de paprika’s voorzichtig uit de zak en pel de schil van de paprika. Dit gaat nu heel gemakkelijk. Scheur de paprika’s voorzichtig open, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Voeg ook de paprika bij de salade en meng nog een keer door.
  9. Breng op smaak met versgemalen peper. Maak af met de croutons en kruiden.

    Eet smakelijk!

    Bron:  Van Nature

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
250 kcal
Vet
13 gram
Eiwit
6 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
10 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten