Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Paprikasalade met zelfgemaakte croutons

Lunch
30 - 60 min
Paprikasalade met zelfgemaakte croutons
Met seizoensproducten

230gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 rode paprika’s
1 komkommer
in blokjes
12 troscherrytomaatjes
gehalveerd besprenkeld met ½ el. olijfolie
3 bosuitjes in ringetjes
handje platte peterselie
fijngesneden paar blaadjes munt
3-4 sneden (zuurdesem) volkorenbrood( in stukken gescheurd)
versgemalen peper
4 el. olijfolie
½ el. citroensap
½ el. honing
versgemalen peper

Bereidingswijze

Deze paprikasalade met croutons is ideaal als lichte lunch. En: je kunt de croutons heel makkelijk zelf maken! Extra lekker!

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C.
  2. Maak de dressing door bijvoorbeeld alle ingrediënten in een potje te doen en even goed te schudden en zet opzij.
  3. Verdeel de tomaatjes over een bakplaat. Leg ook de 2 rode paprika’s op dezelfde bakplaat. Zet dit in de oven en rooster ongeveer 25 minuten.
  4. Verdeel ondertussen het volkorenbrood over een tweede bakplaat en schuif na 10 minuten boven de groenten in de oven. Houd het volkorenbrood wel in de gaten om ervoor te zorgen dat het niet verbrand.
  5. Haal de paprika’s en tomaten uit de oven, doe de paprika’s in een plastic zak, knoop dicht en laat zo afkoelen.
  6. Doe de kruiden samen met de komkommer, bosui en de geroosterde tomaatjes alvast in een grote schaal en giet hier de dressing overheen. Laat de dressing alvast goed intrekken. Laat nog wat kruiden over voor de garnering.
  7. Haal het volkorenbrood uit de oven en voeg ook dit toe aan de schaal. Meng even goed zodat het volkorenbrood alvast wat van de dressing op kan nemen. Laat nog een paar stukjes over voor de garnering.
  8. Haal de paprika’s voorzichtig uit de zak en pel de schil van de paprika. Dit gaat nu heel gemakkelijk. Scheur de paprika’s voorzichtig open, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Voeg ook de paprika bij de salade en meng nog een keer door.
  9. Breng op smaak met versgemalen peper. Maak af met de croutons en kruiden.

    Eet smakelijk!

    Bron: Oxin Growers

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie250 kcal
Vet13 gr
waarvan verzadigd2 gr
Koolhydraten25 gr
waarvan suikers10 gr
Voedingsvezels6 gr
Eiwitten6 gr
Zout0 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Paprika

Paprika

Groenten
Koel & donker
Komkommer

Komkommer

Groenten
Koel & donker
Cherrytomaten

Cherrytomaten

Nu in seizoen
Groenten
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Peterselie

Peterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Munt

Munt

Kruiden
Koelkast
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Paprika

Paprika

Groenten
Koel & donker
Komkommer

Komkommer

Groenten
Koel & donker
Cherrytomaten

Cherrytomaten

Nu in seizoen
Groenten
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Peterselie

Peterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Munt

Munt

Kruiden
Koelkast
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Bonte paprikachutney op toast

Bonte paprikachutney op toast

240gr groenten p.p.

Boerenomelet met paprika

Boerenomelet met paprika

185gr groenten p.p.

Bloemkool met ui en paprika

Bloemkool met ui en paprika

410gr groenten p.p.

Meer recepten