Een ovenschotel boordevol groenten

Wanneer het weer kouder wordt is het heerlijk om te genieten van een goed gevulde ovenschotel. Zo zijn er veel verschillende ovenschotels boordevol groenten. Daarbij is een ovenschotel ook eenvoudig om te maken, met de juiste ingrediënten en bereiding in de oven is jouw gerecht zo klaar. Om je inspiratie te geven hebben wij voor jou verschillende recepten op een rij gezet.

Ovenschotel met schorseneren

30 - 60 minuten

Wil je aan de slag met schorseneren maar je hebt geen idee wat je ermee moet? Geen nood! Het kost wat tijd, maar je gaat gegarandeerd smullen van deze ovenschotel met schorseneren. Schorseneren zijn lange, dunne wortels met een bruine schil. De smaak lijkt op die van asperges en hoort bij de verzameling vergeten groente. De schorseneren worden in de schotel gecombineerd met prei, aardappelschijfjes en walnoten.

Bekijk het recept van ovenschotel met schorseneren voor details.

Broccoli ovenschotel met Romesco

20 - 30 minuten

Romesco saus is een lichtpittige Spaanse saus die je bij allerlei verschillende gerechten kunt serveren, zoals gegrilde groenten of vis. In dit recept wordt het gecombineerd met broccoli, paddenstoelen en aardappel. Weer eens iets anders!

Bekijk het recept van broccoli ovenschotel met Romesco voor details.

Zoete aardappelschotel met groene kool en gekookte kip

30 - 60 minuten

De zoete aardappel is de knolvormige wortel van een plant. De groente is rijk aan zetmeel en suiker. De smaak is zoet, maar ook ietwat kruidig. Juist daarom past de zoete aardappel perfect in allerlei pikante gerechten. Zo wordt in dit gerecht de zoete aardappel gecombineerd met groene kool, ui en kastanjechampignons.

Bekijk het recept van zoete aardappelschotel voor details.

Preischotel

20 - 30 minuten

Prei is een aromatische, pittige groente. Prei behoort tot de lookfamilie waartoe ook ui, bieslook en knoflook behoren. In dit gerecht wordt de groente gecombineerd met aardappelen, rundertartaar en currypasta. Door de currypasta krijgt de maaltijd een Indiaas tintje.

Bekijk het recept van de preischotel voor details.