Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Ovenschotel met schorseneren

Hoofdgerecht
2 pers
30 - 60 min
Ovenschotel met schorseneren
Met seizoensproducten

225gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

600 gramschorseneren
scheutjeazijn
2bosuitjes (of stukje prei)
400-500 gramaardappelschijfjes
25 gramwalnoten
2eieren
100 gramhalfvolle dikke yoghurt
1 takjetijm
2 eetlepelsgeraspte belegen 30+ kaas

Bereidingswijze

Wil je aan de slag met schorseneren maar je hebt geen idee wat je ermee moet? Geen nood! Het kost wat tijd,maar je gaat gegarandeerd smullen van deze ovenschotel met schorseneren, een persoonlijk recept van Merle van het Voedingscentrum.

  1. Boen het zand van de schorseneren. Schil de schorseneren met een dunschiller. Snijd ze in stukken en leg ze direct in water met een scheutje azijn tegen het verkleuren.
  2. Kook de schorseneren 15 minuten in water.
  3. Warm de oven voor op 180 °C.
  4. Maak de bosuitjes of prei schoon en snijd het in ringen.
  5. Doe de aardappelschijfjes in een ovenvaste schaal en verdeel er de gekookte schorseneren en bosui over.
  6. Hak de walnoten grof en strooi ze over de schorseneren.
  7. Klop de eieren los en klop ze door de yoghurt. Voeg wat tijm en peper toe. Verdeel dit over de schorseneren.
  8. Strooi er de geraspte kaas over.
  9. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 30 minuten heet worden.

Yoghurt over?
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.

Bron: Voedingscentrum

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie630 kcal
Vet20 gr
waarvan verzadigd5 gr
Koolhydraten85 gr
waarvan suikers45 gr
Voedingsvezels9 gr
Eiwitten20 gr
Zout0.6 gr

CO₂ uitstoot per ingrediënt

Per ingrediënt is de CO₂ uitstoot berekend. Op basis daarvan kun je duurzamere keuzes maken in wat je gaat koken.

CO₂ uitstoot: 1.6 g

Dit recept bevat mogelijk meer ingrediënten dan in dit diagram getoond wordt

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Schorseneren

Schorseneren

Groenten
Koel & donker
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Prei

Prei

Nu in seizoen
Groenten
Aardappels

Aardappels

Nu in seizoen
Koel & donker
Tijm

Tijm

Kruiden
Koelkast
Schorseneren

Schorseneren

Groenten
Koel & donker
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Prei

Prei

Nu in seizoen
Groenten
Aardappels

Aardappels

Nu in seizoen
Koel & donker
Tijm

Tijm

Kruiden
Koelkast
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Schorseneren met champignons

Schorseneren met champignons

325gr groenten p.p.

Schorsenerensalade met citroendressing

Schorsenerensalade met citroendressing

290gr groenten p.p.

Ovenschotel met spruitjes en wortel

Ovenschotel met spruitjes en wortel

250gr groenten p.p.

Meer recepten