Een van de oudst bekende vruchten: de mango

Er bestaan meer dan duizend soorten mango’s. Het rijpe vruchtvlees is zacht en sappig, lichtoranje van kleur en vezelig. De vrucht smaakt friszoet en verspreidt een zoete geur. De houtige, afgeplatte steenpit zit stevig aan het vruchtvlees vast en is niet eetbaar. Je kunt mango het beste op de fruitschaal bewaren.

Maar wat kan je nou allemaal met de zoete vrucht? In deze blog laten we zien welke gerechten je kan maken met mango. Tip: een halve mango weegt 140 gram. Met recht een stevige bijdrage aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid fruit van 200 gram.

Kipspiesje met saus van gele kiwi en mango

Hoofdgerecht

20 - 30 minuten

Mango kan je verwerken in een sausje. Zo krijgen de kipspiesjes in dit gerecht meer smaak. Je kan de kipspiesjes combineren met aardappeltjes en bloemkool uit de oven. Dan zit je zo al aan 210 gram groenten en 70 gram fruit per persoon. Op die manier maak jij je maaltijd helemaal compleet.

Tip: je kunt ook ander vlees zoals lams-, kalfs- of varkensvlees gebruiken. Als het vlees een beetje hard is, laat het dan eerst 12 uur in de koelkast marineren tot het zacht wordt.

Het recept van de kipspiesjes bevat 40 gram groenten en 70 gram fruit per persoon.

Bekijk recept

Quinoa salade met mango en sperziebonen

Lunch

10 - 20 minuten

Mango is ook goed te gebruiken om een groente- en fruitrijke lunch mee te maken. Zo kan je een salade maken, zoals in dit recept. De  salade bestaat uit mango, sperziebonen, quinoa en veldsla. De salade wordt gegarneerd met schijfjes citroen en dille. Een heerlijke frisse maaltijd om goed je dag door te komen.

Dit recept bevat 90 gram groenten en 65 gram fruit per persoon.

Bekijk het recept

 

Mango lassi

Nagerecht

5 - 10 minuten

Na je maaltijd nog trek in een toetje? Maak dan de mango lassi! De mango lassi is een variatie op de populairste frisse Indiase yoghurtdrink. Binnen 10 minuten op tafel, supermakkelijk te maken en draagt ook nog eens bij aan jouw dagelijkse hoeveelheid fruit. Zo eindig jij je dag goed, met een heerlijke nagenieter.

Dit recept bevat 65 gram fruit per persoon. 

Bekijk recept

 

Mangoslang

Traktatie

10 - 20 minuten

Ben je op zoek naar een leuke traktatie voor de kinderen? Dat kan ook met mango. Maak met de vrucht de sissende mangoslang. De traktatie bestaat uit mango, dadels en cranberry's. Een leuke traktatie die ook nog eens gezond is.

Tip: in plaats van mango kun je ook diepvriesmango kopen: gezond en meteen gebruiksklaar. Je hebt ongeveer 3 pakken à 250 gram nodig.

Dit recept bevat 85 gram fruit per persoon.

Bekijk recept