| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 354 kcal |
| Vet | 13 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 42 gr |
| waarvan suikers | 15 gr |
| Voedingsvezels | 8 gr |
| Eiwitten | 11 gr |
| Zout | 0.06 gr |
Quinoa salade met mango en sperziebonen

90gr groenten p.p. & 65gr fruit p.p.
Ingrediënten
| 250 gram sperziebonen gedopt en in tweeën gesneden |
| 100 gram veldsla |
| 200 gram quinoa |
| 1 eetrijpe mango |
| 1 bosje dille |
| 1 citroen |
| 1 handvol ongezouten pistachenootjes |
| 3 eetlepels olijfolie |
| 2 eetlepels witte wijnazijn |
| peper |
| 1 theelepel mosterd |
| 2 theelepels honing |
Bereidingswijze
Een aanrader voor de lunch, deze frisse en kleurrijke quinoasalade met mango en sperziebonen.
- Kook de quinoa gaar zoals aangegeven op de gekozen verpakking. Giet af en zet apart.
- Kook de sperziebonen binnen 10 minuten beetgaar in kokend water.
- Meng de ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar in een klein kommetje.
- Pak een slakom of een mooie grote plank om de salade op te serveren.
- Leg als eerste laag de veldsla neer, gevolgd door de lauwwarme quinoa gemixt met de sperziebonen.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in mooie dunne repen en voeg deze toe aan de salade.
- Garneer de salade met een paar schijfjes citroen en flink wat dille.
- Besprenkel de salade met de vinaigrette.
Eet smakelijk!
Bron: Van Oers United
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Quinoasalade met sinaasappel, pistache en dadels
225gr groenten p.p. & 125gr fruit p.p.

Oosterse sperziebonen met taugé
240gr groenten p.p.

Wortelsalade met mango en sinaasappel
75gr groenten p.p. & 195gr fruit p.p.




