Geniet de hele dag van gerechten met peer

De zacht zoete peer is een vrucht die in verschillende gerechten verwerkt kan worden. Je kunt peren in twee categorieën verdelen: handperen en stoofperen. De handpeer heeft sappig vruchtvlees en is heerlijk om uit de hand te eten. Stoofperen zijn hard en vaak wat droger. Ze zijn lekker om te stoven of om verwerkt te worden in compotes. Een peer is knapperig en fris en zorgt voor een licht zoete en frisse smaak in gerechten.

Inspiratie nodig voor een gerecht met peer of wil je peer eens op een andere manier gebruiken? In deze blog geven we jouw inspiratie om peer te combineren met ander fruit en ook groenten. Zo maak jij in een handomdraai een heerlijk gerecht boordevol groenten en fruit.

Groen sapje met courgette, peer, spinazie en munt

Drank

0 - 10 minuten

Peer is een vrucht die niet alleen past als fruit binnen een maaltijd, maar kan ook een bijdrage leveren aan bijvoorbeeld dit groene sapje waarin courgette, peer, spinazie, munt en pastinaak gecombineerd worden. Om dit recept te maken heb je een dunschiller en sapcentrifuge nodig. Zo zet jij binnen 10 minuten een lekker groen sapje op tafel.

Dit recept bevat 340 gram groenten en 200 gram fruit.

Bekijk recept

Paarse spitskoolsalade met avocado, peer en geitenkaas

Lunch

10 - 20 minuten

Een eenvoudige lunch is de paarse spitskoolsalade. De salade bevat onder andere spitskool, wortel, bleekselderij, avocado en peer. De salade kan je verder op smaak brengen met vers gemalen peper. Dit gerecht is aan te vullen met een ovenvers bruin brood. Zo geniet je tijdens de lunch van verschillende groenten en fruit.

Dit recept bevat 395 gram groenten en 45 gram fruit.

Bekijk recept

Chinese koolsalade met peer

Hoofdgerecht

10 - 20 minuten

Je kan peer ook verwerken in een avondmaaltijd. Zo kan je bijvoorbeeld genieten van een Chinese koolsalade met peer. Naast chinese kool en peer bevat deze salade ook komkommer, seroendeng en honing. Dit gerecht kan je uitbreiden met ongepaneerde varkensschnitzel en aardappelen.

Dit recept bevat 200 gram groenten en 90 gram fruit.

Bekijk recept

Gevulde peer met walnoten

Nagerecht

0 - 10 minuten

Idee nodig voor een lekker toetje? Probeer dan eens gevulde peer met roomkaas en walnoten. Een makkelijk toetje die je binnen 10 minuten op tafel zet. Met dit gerecht vul je de laatste gaatjes en krijg je ook nog eens een deel van je dagelijkse hoeveelheid fruit binnen. Ook geschikt om te maken voor een eigen gemaakt diner voor vrienden of familie.

Dit recept bevat 90 gram fruit.

Bekijk recept