Ontdek gember: van thee tot een roerbakgerecht

Duik met ons in de fascinerende wereld van gember in deze blog. Van zijn rijke geschiedenis als krachtig kruid tot zijn veelzijdige gebruik in de culinaire en medicinale wereld, ontdek de geheimen achter dit knolgewas dat al eeuwenlang de zintuigen prikkelt. We verkennen de diepgaande smaakprofielen en verrassende toepassingen van gember.

Gember is een wortelknol van de gemberplant. Al in de middeleeuwen werd de knol gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Vlees wordt malser door gember, omdat verse gember een eiwitsplitsend enzym bevat. Gember is als verse knol te koop, maar ook als gembersiroop of gemberpoeder. Gember kan ook helpen tegen misselijkheid, bijvoorbeeld bij wagenziekte of zwangerschap.

Spruitjes met gember en shiitakes

Hoofdgerecht

10 - 20 minuten

Geef een verrassende draai aan een klassiek gerecht met de heerlijke combinatie van spruitjes, gember en shiitakes. Deze smaakvolle creatie tilt spruitjes naar een nieuw niveau door de pittige warmte van gember te combineren met de aardse umami van shiitake-paddenstoelen. Het resultaat is een harmonieus samenspel van texturen en smaken, waarbij de subtiele scherpte van gember de spruitjes transformeert tot een gerecht dat vertrouwd is. Ontdek hoe deze ingrediënten samenwerken om een verrukkelijk en gezond gerecht te creëren dat je smaakpapillen zeker zal verrassen.

Dit recept bevat 250 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Geroerbakte postelein met gember en doperwtjes

Hoofdgerecht

10 - 20 minuten

Betover je smaakpapillen met een heerlijk gerecht waarin de levendige smaak van gember de hoofdrol speelt. In dit recept voor geroerbakte postelein met gember en doperwtjes komt de unieke pittige en verwarmende smaak van gember samen met de knapperige textuur van postelein en de zachtheid van doperwtjes. De gember voegt een verrassende diepte toe aan deze gezonde en kleurrijke combinatie, en brengt zo een nieuwe dimensie van smaak en aroma aan een klassieke groentenmix.

Dit recept bevat 275 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Doperwtjes met gember

Hoofdgerecht

10 - 20 minuten

Betreed de wereld van verrukkelijke smaakcontrasten met dit smaakvolle recept voor doperwtjes met gember. De levendige, pittige kick van gember voegt een opwindende dimensie toe aan de doperwtjes. Met elke hap worden je zintuigen geprikkeld door de harmonie tussen de subtiele groentesmaken en de karakteristieke warmte van gember. Laat je verleiden door dit eenvoudige maar verfijnde gerecht.

Dit recept bevat 220 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Appel-gemberjam zonder suiker

Nagerecht

30 - 60 minuten

Ontdek de perfecte balans tussen zoet en pittig met deze verrukkelijke appel-gemberjam. De diepe, verwarmende smaak van gember komt samen met de natuurlijke zoetheid van appels om een jam te creëren die zowel verrassend als heerlijk is. In dit recept wordt de karakteristieke scherpte van gember geëvenaard door de frisheid van appels, zonder dat er suiker aan te pas komt. Laat je verrassen door de harmonie van smaken in deze jam, die bewijst dat gember een veelzijdig ingrediënt is dat zowel hartig als zoet kan schitteren in de keuken.

Dit recept bevat 50 gram fruit per persoon.

Bekijk recept