Seizoensfruit januari

Start je jaar goed met lekker vers en duurzaam fruit van het seizoen. Maar welk fruit is in januari in het seizoen? Wij zetten het voor je op een rij.

Seizoensfruit januari

De volgende soorten fruit zijn het hele jaar door (dus ook in januari) een duurzame keuze:

Abrikoos, Ananas, Appel
Banaan
Citroen
Druiven
Granaatappel, Grapefruit
Kiwi, Kokosnoot
Limoen
Mandarijn, Meloen
Nectarine
Peer, Perzik, Pruim
Sinaasappel

Duurzaam

Appels en peren uit Nederland zijn het hele jaar verkrijgbaar. Stevig fruit zoals bananen, citrusfruit en druiven komen in grote aantallen tegelijkertijd met de vrachtauto uit Zuid-Europa of met de boot uit tropische landen en zijn daarom minder belastend voor het milieu.

Recepten met seizoensfruit januari

Zin om in de keuken aan de slag te gaan met het seizoensfruit van januari? We zetten een aantal lekkere recepten voor elk moment van de dag voor je op een rij. Want fruit is echt niet alleen maar lekker als tussendoortje, het is ook ideaal voor bij je ontbijt, lunch en (jawel!) avondeten.

Ontbijt met peer

Start je dag fris met een bakje yoghurt met peer en granola. Je kunt voor kant-en-klare granola kiezen, maar je kunt 'm ook zelf maken. Dat is niet moeilijk, een stuk gezonder en ook nog erg lekker.

Lunch met appel

Appel geeft een heerlijk friszoete smaak aan je salade. Beetje geitenkaas erbij en voilà, je lunchsalade is af.

Tussendoortje met appel en banaan

Maak je eigen appeltraktatie in een handomdraai. Besmeer de appelplakjes met notenboter en maak af met banaan, kaneel en hennepzaad. Je kunt hiermee eindeloos variëren.

Avondeten met peer

Jaren geleden hadden weinig mensen in Nederland van Pokebowls gehoord. Nu zijn ze niet aan te slepen. Ook hiermee kun je eindeloos variëren, maar geloof ons, deze combinatie met peer is echt heel erg lekker.