Van klassieke bonen tot smaakvolle gerechten: peulvruchten

10 februari is het Wereldpeulvruchtendag. Ontdek in deze blog alvast de smaak van peulvruchten. Deze week is het jouw kans om te genieten van peulvruchten in al hun glorie. Dat kan met klassieke bonen erbij of bereidt ze in een lekker gerecht. Zo geniet jij van een maaltijd vol met peulvruchten, die ook nog eens bijdragen aan jouw dagelijkse hoeveelheid groenten. Maak jouw maaltijd met peulvruchten en deel het online met de hashtag #BEANMEAL

Groentenbowl met kikkererwten en hummus

Hoofdgerecht

10 - 20 minuten

In deze groentebowl met kikkererwten en hummus komt een kleurrijke variatie aan verse groenten samen, gecombineerd met voedzame kikkererwten en romige hummus. Dit recept is niet alleen een gezonde maar ook voedzame maaltijd. De knapperige groenten, eiwitrijke kikkererwten en de smeuïge hummus zorgen voor een perfecte balans van texturen en smaken.

Dit gerecht bevat 300 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Doperwtjes met gember

Hoofdgerecht

10 - 20 minuten

In dit verrukkelijke recept krijgen doperwtjes een smaakvolle upgrade dankzij de toevoeging van gember. De combinatie van de zoete, frisse smaak van doperwtjes en de verwarmende kick van gember creëert een samenspel van smaken die de zintuigen prikkelen. Deze doperwtjes met gember bieden niet alleen een smaakvolle bijdrage aan elke maaltijd, maar brengen ook een vleugje verfijning en originaliteit naar de eettafel.

Dit gerecht bevat 220 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Kikkererwtenburgers met couscous en broccoli

Hoofdgerecht

30 - 60 minuten

Deze smaakvolle kikkererwtenburgers met couscous en broccoli vormen een heerlijke maaltijd die zowel voedzaam als verrukkelijk is. De kikkererwtenburgers, rijk aan eiwitten en vezels, worden gecombineerd met luchtige couscous en knapperige broccoli, wat resulteert in een perfect gebalanceerd gerecht. De kruidige smaken van de kikkererwtenburgers vullen de zachte textuur van de couscous aan, terwijl de broccoli een verfrissende en voedzame toevoeging vormt.

Dit gerecht bevat 300 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Bietjessalade met linzen, hazelnoten en geitenkaas

Lunch

30 - 60 minuten

Deze bietjessalade met linzen, hazelnoten en geitenkaas is een heerlijk samenspel van smaken en texturen. De aardse zoetheid van de rode bieten wordt gecombineerd met de voedzame linzen, knapperige hazelnoten en romige geitenkaas, wat resulteert in een kleurrijke en voedzame salade. De verschillende ingrediënten vullen elkaar perfect aan, waardoor elke hap een heerlijke combinatie van smaken biedt.

Dit gerecht bevat 295 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Quinoa salade met mango en sperziebonen

Lunch

10 - 20 minuten

Deze quinoasalade met mango en sperziebonen is een ware traktatie, waarin de voedzaamheid van quinoa hand in hand gaat met de zoete exotische smaak van mango en de knapperige textuur van sperziebonen. Deze kleurrijke salade is niet alleen een feest voor het oog, maar ook een perfecte balans van smaken en texturen. De lichte en voedzame eigenschappen maken het gerecht geschikt als een lunchoptie of als een gezonde bijdrage aan een diner.

Dit gerecht bevat 90 gram groenten en 65 gram fruit per persoon.

Bekijk recept