Van ontbijt tot diner: ontdek de veelzijdigheid van brood

Het is deze week de week van het brood. Ontdek in deze blog de creatieve en smakelijke mogelijkheden die brood in combinatie met groenten en fruit biedt. Van verrukkelijke sandwiches tot heerlijke bijgerechten, we duiken in de wereld van brood en laten je zien hoe je dit op verschillende manieren in de keuken kan gebruiken.

Radijssneetjes

Lunch

0 - 10 minuten

Dit eenvoudige, maar verrassende recept is niet alleen makkelijk te bereiden, maar biedt ook de verfrissende en pikante smaken van radijsjes perfect gecombineerd met de heerlijke textuur van brood. Deze radijssneetjes zijn een ware traktatie , waarbij elke hap een harmonieus samenspel van smaken en texturen onthult.

Dit gerecht bevat 75 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Snelle pizza van Turks brood

Lunch

10 - 20 minuten

Dit recept laat zien  hoe brood de hoofdrol kan spelen in een snelle en smaakvolle pizza-creatie met veel groente. Met Turks brood als basis biedt dit recept niet alleen gemak, maar ook een knapperige textuur die elke hap onvergetelijk maakt. Ontdek hoe eenvoudig het is om een heerlijke pizza op tafel te toveren en laat je verrassen door de veelzijdigheid van brood.

Dit gerecht bevat 200 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Corn chowder met pittige broodrepen en pinda's

Soep

20 - 30 minuten

In dit gerecht staat brood centraal als een verrassende aanvulling op een klassiek gerecht. Het recept combineert de romige verleiding van maïs chowder met de knapperigheid van pittige broodrepen, verrijkt met de heerlijke smaak van pinda's. Het bewijst dat brood niet alleen een bijgerecht kan zijn, maar ook een essentieel ingrediënt dat veel smaak en textuur aan gerechten toevoegt.

Dit gerecht bevat 250 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Courgette met een kruimellaagje en aardappelpuree

Hoofdgerecht

20 - 30 minuten

Dit smaakvolle gerecht toont hoe brood kan dienen als een knapperige toplaag, waardoor een eenvoudig gerecht wordt getransformeerd tot een meesterwerk. De kruimelige textuur van het brood vormt een perfecte aanvulling op de zachte courgette en romige aardappelpuree.

Dit gerecht bevat 390 gram groenten per persoon.

Bekijk recept