Wat kan je allemaal doen met peulvruchten?

Op vrijdag 10 februari was het Wereld Peulvruchten dag. Zo zijn er zwarte, witte bruine bonen, kapucijners, linzen, kikkererwten en sojabonen peulvruchten, maar er zijn nog veel meer soorten. Peulvruchten zijn een goede optie om in te zetten als vleesvervanger. Maar waarin kan je peulvruchten allemaal verwerken? Om je daar een beeld van te geven hebben we speciaal voor jou verschillende recepten met peulvruchten op een rijtje gezet.

Zoete aardappelcurry met zwarte bonen

2 personen

20 - 30 minuten

Milde vegetarische curry met zoete aardappel, winterwortel en zwarte boontjes. Je brengt het gerecht op smaak met wat klein gesneden limoenschil, wat limoensap en koriander of selderij. De curry bevat verschillende groenten, waardoor jij eenvoudig een groot deel van je dagelijkse hoeveelheid groenten binnen krijgt. Je kan er zo van genieten, want het gerecht zet je makkelijk en snel op tafel!

Dit recept bevat 230 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Zuurkool met witte bonen

2 personen

20 - 30 minuten

Witte bonen kunnen verwerkt worden in een zuurkool. Niet alleen zuurkool en witte bonen zitten in dit gerecht ook ui en groene paprika. Om het gerecht meer smaak te geven smoor je de zuurkool in laurierblad en jeneverbessen. Een gerecht waarmee je een flinke portie groenten binnen krijgt.

Dit gerecht bevat 320 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Pittige kapucijners met paksoi en zoete aardappel

2 personen

10 - 20 minuten

Deze kapucijners met paksoi en zoete aardappel hebben veel smaak door het pepertje. Dit gerecht zet je binnen een paar minuten makkelijk op tafel. Zo geniet jij van een maaltijd vol groenten met onder andere zoete aardappel, ui, paksoi, tomaat en kapucijners. Ook wordt de smaak van gember in het gerecht verwerkt.

Dit recept bevat 150 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Linzensoep

2 personen

30 - 40 minuten

Van linzen kun je een heerlijke soep maken, waarmee je niet alleen groenten binnen krijgt, maar ook fruit. Door dit gerecht zitten appelblokjes om de soep helemaal af te maken. De soep bevat verschillende groenten zoals ui, linzen, aardappel, soepgroente en paprika en is daarmee een heerlijk gerecht.

Dit recept bevat 140 gramgroenten en 35 gram fruit.

Bekijk recept

Couscous met koolraap en kikkererwten

2 personen

20 - 30 minuten

Dit couscousrecept met koolraap en kikkererwten is om je vingers bij af te likken en zit nog eens boordevol groenten. Zo bevat dit gerecht onder andere koolraap, bosui en kikkererwten. Dit gerecht kan je naar eigen wens op smaak brengen door eventueel ras el hanout toe te voegen.

Dit gerecht bevat 300 gram groenten per persoon.

Bekijk recept