Witlof biedt jou een heerlijke groenteboost

Bij onze buren is het deze week 'de week van het Witloof', daarom zetten we in deze blog de witlof in de schijnwerpers. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Er zijn tal van manieren om witlof te eten: rauw als sla, gestoomd, gesmoord en zelf als soep. De meest geliefde bereiding is toch wel het traditionele ‘hamrolletje’ met kaassaus, maar in deze blog laten we jou zien wat je nog meer kan met witlof.

Witlofsalade met rucola en cherrytomaten

Lunch

10 - 20 minuten

In dit recept voor een verfrissende witlofsalade met rucola en cherrytomaten vormt witlof de ster van het gerecht. De unieke textuur en smaak van witlof worden gecombineerd met de pittigheid van rucola en de sappige zoetheid van cherrytomaten. Deze eenvoudige, maar smaakvolle salade brengt een harmonie van smaken en texturen op je bord, waardoor elke hap een feestje is.

Dit gerecht bevat 215 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Thaise witlofschotel

Hoofdgerecht

10 - 20 minuten

In dit recept wordt de milde bitterheid van witlof omhuld door de exotische smaken van de Thaise keuken. Witlof, normaal gesproken bekend om zijn knapperige textuur, wordt hier gecombineerd met kruidige Thaise specerijen en een romige kokossaus, waardoor er een smaakvol gerecht ontstaat.

Dit gerecht bevat 230 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Gevulde witlofbladeren met gebakken sjalotjes

Bijgerecht

0 - 10 minuten

In deze smaakvolle creatie komt witlof tot zijn recht als een veelzijdige groente, gevuld met een verrukkelijke mix van ingrediënten. De subtiele bitterheid van witlof wordt omhuld door de hartige smaken van gebakken sjalotjes. Ontdek de kunst van het balanceren van texturen en smaken terwijl witlofbladeren een heerlijke omhulling vormen voor deze verrassing.

Dit gerecht bevat 330 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Geroerbakte witlof

Hoofdgerecht

10 - 20 minuten

Hier krijgt de knapperigheid van witlof een upgrade met een verrassende wokbehandeling. De subtiele bitterheid van witlof wordt omarmd door de intense smaak van roerbakken, waarbij de groente haar textuur behoudt en een heerlijke, licht gekarameliseerde smaak ontwikkelt. Ontdek hoe deze ogenschijnlijk alledaagse groente, met de juiste bereiding, transformeert in een ware smaakmaker.

Dit gerecht bevat 340 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Romeinse witlofsalade

Hoofdgerecht

10 - 20 minuten

In dit recept wordt witlof in de schijnwerpers gezet. Vergezeld door sappige tomaten, knapperige Romeinse sla en de hartige toevoeging van kappertjes, wordt witlof hier omgetoverd tot een verfijnde lekkernij. De dressing, doordrenkt met kruiden en zongedroogde tomaten, voegt een harmonieuze dimensie toe aan deze lichte en smaakvolle salade.

Dit gerecht bevat 150 gram groenten per persoon.

Bekijk recept