Romeinse witlofsalade

Ga naar:

Boodschappenlijst

citroensap
300 gram witlof
½ teentje knoflook
4 ansjovisfilets (blikje)
5 takjes peterselie

Bereidingswijze

1. Was de peterselie en knip het kruid klein.
2. Snijd de ansjovis in stukjes.
3. Pers de knoflook er boven uit en prak dit met een vork tot een pasta.
4. Roer er 1 eetlepel water, citroensap en peper door tot een pittige saus is ontstaan.
5. Was het witlof en snijd de struikjes in smalle reepjes. Meng er de peterselie en het sausje door.

Menusuggestie: Lekker met een varkensschnitzel en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
48 kcal
Vet
1 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
4 gram
Vezels
2 gram
Waarvan suikers
4 gram
Zout
1229 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!