| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 48 kcal |
| Vet | 1 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| Koolhydraten | 4 gr |
| waarvan suikers | 4 gr |
| Voedingsvezels | 2 gr |
| Eiwitten | 4 gr |
| Zout | 1.23 gr |
Romeinse witlofsalade

150gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| citroensap |
| 300 gram witlof |
| ½ teentje knoflook |
| 4 ansjovisfilets (blikje) |
| 5 takjes peterselie |
Bereidingswijze
1. Was de peterselie en knip het kruid klein.
2. Snijd de ansjovis in stukjes.
3. Pers de knoflook er boven uit en prak dit met een vork tot een pasta.
4. Roer er 1 eetlepel water, citroensap en peper door tot een pittige saus is ontstaan.
5. Was het witlof en snijd de struikjes in smalle reepjes. Meng er de peterselie en het sausje door.
Menusuggestie: Lekker met een varkensschnitzel en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Witlofsalade met rucola en cherrytomaten
215gr groenten p.p.

Witlofsalade met sardientjes
250gr groenten p.p.

Witlofsalade met sesamdressing
185gr groenten p.p.



