



Botersla




De officiële naam van de botersla is Salanova. Deze multi-leaf sla bevat wel twee tot vier keer meer bladeren dan gewone sla. Daarnaast zijn de blaadjes ongeveer even groot en hebben ze dezelfde vorm. Salanova heeft dus een compacte, volle krop. De blaadjes zijn mals en zacht van smaak.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Sla goed wassen en laten uitlekken. Voor het uitlekken kun je eventueel een slacentrifuge gebruiken. Hiermee slinger je al het vocht eruit. Na het wassen kun je de bladeren in stukjes scheuren.
Bereidingstijden
Geen, sla wordt doorgaans rauw gegeten.
Mocht je de sla toch willen bereiden dan kun je deze bewaartijden aanhouden:
Koken: 4 - 6 minuten
Magnetron: 5 - 7 minuten
Smoren: 6 - 7 minuten
Stomen: ca. 10 minuten
Informatie
Zelf botersla kweken
Hoeveel weegt botersla?
Teelt en seizoen
Tip
Botersla smaak
Recepten met Botersla
Meer recepten
Kipshoarma salade met yoghurtdressing en pitachips van Francesca Kookt
245gr groenten p.p.

Salade met hertenham en walnoten
150gr groenten p.p. & 220gr fruit p.p.

Gevulde paprika met makreelsalade
120gr groenten p.p.
Verkrijgbaar als
Meer groenten en fruitVoedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 61 kj (15 kcal) |
Vet totaal | 0.3 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.3 gr |
Koolhydraten | 1 gr |
waarvan suikers | 0.9 gr |
Voedingsvezel | 1.3 gr |
Eiwit | 1.4 gr |
Zout | 0.04 mg |
Retinol act. equivalent | 66 mcg |
Vitamine B1 | 0.05 mg |
Vitamine B2 | 0.05 mg |
Nicotinezuur | 0.3 mg |
Vitamine B6 | 0.06 mg |
Folaat equivalenten | 24.5 mcg |
Vitamine C | 1 mg |
Vitamine E | 0.2 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec