Conference peer

De Conference peer is de meest populaire perensoort in Nederland. De peren zijn langwerpig en hebben een lange ‘nek’. Sommige mensen vinden de peer lekker als de peer nog niet heel rijp, maar groen en knapperig is. Anderen hebben de voorkeur voor een rijpe Conference die zoet, sappig en lichtgeel van kleur is.

OOK WEL GENOEMD:

Peren
Conference peer
Conference peren
Ga naar:

Informatie

Conference peer kopen

Let erop dat de peren er stevig en onbeschadigd uitzien.

Hoe kan ik zien of de peer rijp is?
Als je de peer vastpakt bij het steeltje en kijkt naar de 'nek' dan kun je zien of de peer goed is. Bij een strakke nek en een gladde schil is de peer goed hard en stevig. Als het steeltje een beetje meegeeft en de schil ook dan is de peer een stuk rijper en zachter.

Portiegrootte

Per stuk met schil zonder klokhuis: 214 gram
Per stuk zonder schil zonder klokhuis: 180 gram 

Per stuk met schil met klokhuis: 225 gram  
Per stuk zonder schil met klokhuis: 191 gram 


Teelt en seizoen 

Peren zijn nauw verwant aan appels. De perenboom bloeit, afhankelijk van het ras, van half april tot begin mei.

Een peer groeit uit een bevruchte bloem, meestal eerst met de dikke kant naar boven, maar door het toenemende gewicht van de vrucht kantelt deze geleidelijk naar onderen.

De Conference peer behoort tot de populairste peren in Nederland. Ze groeien het beste in een zeeklimaat. Dit betekent dat de meeste perentelers in Noord-Holland en Flevoland voorkomen.

Lucien en Marry Slippens - telers Conference peer

'Van bloei tot groei alles in eigen hand'

In de boomgaard van Lucien en Marry Slippens in het Noord-Hollandse Zwaagdijk merk je dat de Conference peer zich helemaal thuis voelt. Het gemaaide gras en de strak gesnoeide bomen zorgen ervoor dat de Conference peer hier in alle rust kan bloeien en groeien. Volgens Lucien zijn er echter meer factoren nodig om een lekkere Conference peer te telen op hun 8 hectare perceel.

'De bodem hier bestaat uit zeeklei wat de grond 'zwaar' maakt. Dit resulteert in een smakelijke Conference peer die je goed kunt bewaren. Daarnaast profiteren we hier ook van het gematigde klimaat door de invloed van de zee. Extreme weersomstandigheden zullen we hier niet snel meemaken'.

De schitterende boomgaard alleen maakt Lucien en Marry al echte fruitmeesters. Maar daar houdt het voor hen niet bij op. 'Je zou kunnen zeggen dat we de Conference peer door hebben. Niet alleen qua smaak en uiterlijk, maar ook qua groei, snoei, bemesting en alles wat erbij komt kijken. Zo houden we het hele proces in de hand en voorkomen we stress. Zowel voor de peer als voor ons', lacht Lucien.

Tip

Houd je van een wat stevige Conference peer of een zoete zachte? Het maakt niet uit wat je lekker vindt. Met een Conference peer wordt de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid fruit van 200 gram een eitje! Een peer met schil weegt 225 gram, een peer zonder schil 180 gram.

Conference peer smaak 

De rijpe Conference peer smaakt zachtzoet en sappig. De onrijpe (groene) peer is knapperig en fris.

Je kunt de peer gewoon uit het vuistje eten, maar je kunt de peer ook zo gebruiken:

  • Als vulling in een perentaart of gebak.
  • In een salade met bv. verse geitenkaas en ongezouten noten.
  • In andere salades met zowel groente als fruit.
  • Bij chocoladefondue.
  • Met sorbetijs.
  • Op volkorenbrood met pittige 30+ kaas.

Consumptiecijfers

Peer staat op plek 3 in de top 10 van de meest gegeten soorten fruit.

Recepten met conference peer

Meer recepten

Voedingswaarden conference peer

Peer zonder schil
Peer met schil
Peren gedroogd
Peren gedroogd geweekt
Algemeen
Energie
kj
226
Energie
kcal
53
Eiwit
gr
0.3
Eiwit plantaardig
gr
0.3
Koolhydraten
gr
11.7
Vitaminen
Retinol
mcg
0
Retinol act. equivalent
mcg
2
Vitamine D
mcg
0
Vitamine E
mg
0
Vitamine B1
mg
0.01
Mineralen
Zout toegevoegd
mg
0
Natrium
mg
1
Zout
mg
0
Calcium
mg
5
Fosfor
mg
12
Gegevens per 100gr/ml, Bron: NEVO
Toon meer

Verkrijgbaarheid conference peer

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec