Jalapeño peper

De Jalapeño peper is een licht pittige peper, die veel wordt gebruikt in de Mexicaanse keuken. De peper dankt zijn naam aan het Mexicaanse stad Xalapa (Jalapa). De Jalapeño is een stevige en glanzende chilipeper. De meest gangbare jalapeño's zijn groen of rood, maar er bestaan ook gele, oranje, paarse en zwarte varianten.

OOK WEL GENOEMD:

Jalapeño
Chilipepers
Pepers
Ga naar:

Informatie

Jalapeño peper kopen

Let erop dat de pepers stevig aanvoelen. Koop geen pepers met kleine beschadigingen, want dan gaat de peper snel achteruit. Vraag naar de Jalapeño peper bij je lokale groentespeciaalzaak.

Portiegrootte

Per stuk: 15-30 gram

Teelt

Jalapeño pepers worden gezaaid in bakken. Deze bakken staan ongeveer 2 weken, daarna worden ze omgepoot. Als de planten ongeveer 40 cm zijn, worden de planten in de kas gezet of op open velden verbouwd, afhankelijk van het seizoen. De plant groeit als een lange stengel omhoog met daaraan korte zijscheuten waaraan de pepers groeien. De pepers worden geoogst als de vrucht hard groen van kleur is, daarna kunnen ze nog doorkleuren naar rood.

Bron: Eminent Food


Tip

Deze Mexicaanse peper wordt veel verwerkt in groenterijke toritilla's en wraps. Je eet je groente(gerechten) daardoor met meer pit. Hierdoor haal je met gemak de aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groenten.

Jalapeño smaak

De Jalapeño peper is een licht pittige peper. De hitte van een peper wordt gemeten met de Scovilleschaal. De waarde van de Jalapeño peper is 2.500 tot 8.000 op de Scovilleschaal en zit hiermee tussen de milde en de scherpe pepers in. 

Recepten met jalapeño peper

Meer recepten

Verkrijgbaarheid jalapeño peper

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec