




Jalapeño peper





De Jalapeño peper is een licht pittige peper, die veel wordt gebruikt in de Mexicaanse keuken. De peper dankt zijn naam aan het Mexicaanse stad Xalapa (Jalapa). De Jalapeño is een stevige en glanzende chilipeper. De meest gangbare jalapeño's zijn groen of rood, maar er bestaan ook gele, oranje, paarse en zwarte varianten.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
De Jalapeño pepers zijn zeer populair en worden veel gebruikt in de Mexicaanse keuken.Jalapeño pepers kun je goed gebruiken:
- als vulling van tortilla's en wraps
- op een vegaburger
- voor Chipotle (gerookte jalapeño peper)
- gevuld met zachte geitenkaas
De zaadjes en de zaadlijsten van pepers zijn het scherpst en pittigst. Die kun je voor het gebruik verwijderen.
Snijd de peper met een scherp mesje en vermijd het aanraken met de handen. Wrijf niet in je ogen, nadat je peper hebt gesneden!
Bereidingstijden
Afhankelijk van toepassing.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Jalapeño smaak
Recepten met Jalapeño peper
Meer recepten
Mexicaanse tortilla met spruitjes
355gr groenten p.p.

Gevulde zoete aardappel van de Gezonde Dutchies
155gr groenten p.p.

Gevulde taco's met salsa
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec


