


Linzen



Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Je kunt gedroogde linzen het beste op een koele, droge en donkere plek bewaren.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten). Dus kijk goed op de verpakking!
Bereidingstijden
Gedroogde linzen
Weken: sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere wel (kijk op de gebruiksaanwijzing op de verpakking)
Kooktijd (gele, bruine en groene linzen): 30 - 60 minuten
Kooktijd (rode linzen): 15 - 20 minuten
Linzen: blik/glas
Geen bereidingstijd of enkele minuten opwarmtijd.
Informatie
Zelf linzen kweken
Hoeveel wegen linzen?
Teelt en seizoen linzen
Tip
Linzen smaak
Recepten met Linzen
Meer recepten
Linzensoep
140gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.

Groentecurry met linzen en geroosterde amandelen
250gr groenten p.p.

Bietjessalade met linzen, hazelnoten en geitenkaas
295gr groenten p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec


