Migo®

De Migo® peer is een kruising tussen de Conference en Doyenné d'Hiver. De Migo® is het resultaat van maar liefst acht jaar onderzoek. Het is een peer die niet morst, lang vers blijft, al haar kwaliteit behoudt en van nature sappig is. Ideaal dus voor onderweg. De smaak is zoet, fris en sappig.

OOK WEL GENOEMD:

Peer
Peren
Ga naar:

Informatie

Peren kopen

Peren mogen geen bruine vlekken hebben. Rijpe peren geven mee bij een lichte vingerdruk bij de steel.

Portiegrootte

Per stuk s/m/l (met schil): 225/160/125 gram
Per stuk s/m/l (zonder schil): 180/130/90 gram 


Teelt

Peren zijn nauw verwant aan appels. De perenboom bloeit, afhankelijk van het ras, van half april tot begin mei.

Een peer groeit uit een bevruchte bloem, meestal eerst met de dikke kant naar boven, maar door het toenemende gewicht van de vrucht kantelt deze geleidelijk naar onderen.

Je kunt peren in twee categorieën verdelen: handperen en stoofperen. De handpeer heeft over het algemeen een groene kleur met soms een rode blos aan de zonzijde. De schil is zacht en eenvoudig te verwijderen. Het vruchtvlees is sappig en zacht.

Stoofperen zijn ook groen. Ze zijn alleen droog en hard. Je kunt stoofperen niet rauw eten.

Populaire handperen zijn:

  • De Anjou peer: groot en sappig.
  • De Conference: lange peer met stevig vruchtvlees en stugge schil.
  • De Doyenne du Comice: dikke peer met sappig vruchtvlees.
  • De Thriomphe de Vienne: grote peer met korrelig zacht vruchtvlees.
  • De Conference peer behoort tot de populairste peer in Nederland. Ze groeien het beste in een zeeklimaat. Dit betekent dat de meeste perentelers in Noord-Holland en Flevoland voorkomen.

Tip

Een peer is tof, want het telt weer mee voor 1 portie fruit. Zo haal je met gemak meer dan de helft van de aanbevolen hoeveelheid fruit!

Goed om te weten, een peer met schil weegt zo'n 225 gram en zonder schil 180 gram.

Peren smaak 

Een rijpe handpeer smaakt zachtzoet en sappig. De onrijpe (groene) peer is knapperig en fris. Je kunt de peer gewoon uit het vuistje eten, maar je kunt de peer ook zo gebruiken:

  • In een plakje filodeeg in de oven.
  • In een salade met lollo rosso en geitenkaasdressing.
  • In andere hartige (lekker met bv. avocado, walnoten) of zoete (met andere fruit) salades.
  • Op een kaasplateau (met pittige kazen).
  • In taart of gebak (evt. samen met appel).
  • Op brood met verse geitenkaas.

Stoofperen zijn wat hard om uit het vuistje te eten, maar zo zijn ze heerlijk:

  • In compote.  
  • In gebak.  
  • In trifles.

Consumptiecijfers

Peer staat op plek 3 in de top 10 van de meest gegeten soorten fruit.

Voedingswaarden

Peer zonder schil
Peer met schil
Algemeen
Energie
kj
232
Energie
kcal
55
Eiwit
gr
0.3
Eiwit plantaardig
gr
0.3
Koolhydraten
gr
12
Vitaminen
Retinol
mcg
0
Retinol act. equivalent
mcg
1
Vitamine D
mcg
0
Vitamine E
mg
0
Vitamine B1
mg
0.01
Mineralen
Zout toegevoegd
mg
0
Natrium
mg
1
Zout
mg
0
Calcium
mg
5
Fosfor
mg
12
Gegevens per 100gr/ml, Bron: NEVO
Toon meer

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec