Nieuw-Zeelandse spinazie

De naam Nieuw-Zeelandse spinazie is misschien verwarrend. Deze ‘spinazie’ hoort tot de familie van posteleinachtigen en ziet er anders uit als de gewone spinazie. Nieuw-Zeelandse spinazie heeft een dik blad dat als spinazie bereid kan worden. De smaak heeft wel wat weg van spinazie, maar is wat zoeter.

OOK WEL GENOEMD:

Bladgroente
Nieuw Zeelandse spinazie
Spinazie
Ga naar:

Informatie

Nieuw-Zeelandse spinazie kopen

De spinazie moet er frisgroen en vers uitzien en stevige, malse blaadjes hebben.

Portiegrootte

Bereid
Opscheplepel: 80 gram
Eetlepel: 45 gram


Teelt

Nieuw-Zeelandse spinazie kan goed in de zomer geteeld worden. In tegenstelling tot gewone spinazie, houdt de plant namelijk van warm zomerweer.

De plant groeit langzaam en de oogst van de groeitoppen en de bladeren is zeer arbeidsintensief. Hierdoor vindt de teelt van Nieuw-Zeelandse spinazie niet op grote schaal plaats.

De oogst van de bladeren en stengeltoppen begint in de tweede helft van juni en gaat door tot de vorst.

Tip

Een portie van 150 gram gekookte Nieuw-Zeelandse spinazie, voor bij de warme maaltijd, is niet eens zo groot. Zo haal je gemakkelijk je dagelijkse portie groenten. Reken op 300 gram per persoon voor 150 gram op het bord!

Nieuw-Zeelandse spinazie smaak

De smaak van Nieuw-Zeelandse spinazie is wat zoeter dan gewone spinazie.

Je kunt de Nieuw-Zeelandse spinazie zo gebruiken:

  • Rauw in salade.
  • In roerbakgerechten met knoflook, rode peper en oestersaus.
  • In een quiche, omelet, stoofschotel of soep.
  • In een groene smoothie.

Recepten

Meer recepten

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec