


Pepers



Pepers zijn pikante smaakmakers. Ze smaken niet alleen scherp, maar ze zorgen ook voor een lekker aroma. De scherpte komt door het stofje capsaïcine dat vooral in de zaadjes, maar ook in het vruchtvlees zit. De scherpte verschilt per pepersoort; van de milde jalapeño peper tot de zeer scherpe habanero.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
De zaadjes en de zaadlijsten van pepers zijn het scherpst en pittigst. Die kun je voor het gebruik verwijderen.
Snijd de peper met een scherp mesje en vermijd het aanraken met de handen. Wrijf niet in je ogen, nadat je peper hebt gesneden!
Bereidingstijden
Bakken: 3 - 4 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Pepers smaak
Recepten met Pepers
Meer recepten
Salade met oesterzwammen
240gr groenten p.p.

Tropische vruchtensalsa met rode ui
115gr groenten p.p. & 95gr fruit p.p.

Baskisch groentegerecht met ei
585gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 127 kj (30 kcal) |
Vet totaal | 0.3 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.3 gr |
Koolhydraten | 4.2 gr |
waarvan suikers | 4.2 gr |
Voedingsvezel | 1.8 gr |
Eiwit | 1.8 gr |
Zout | 0.03 mg |
Vitamine B1 | 0.12 mg |
Vitamine B2 | 0.15 mg |
Nicotinezuur | 2.2 mg |
Vitamine B6 | 0.28 mg |
Folaat equivalenten | 23 mcg |
Vitamine C | 144 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec