Sweet Sensation Peer

Sweet Sensation is een Nederlands perenras dat zich kenmerkt door een mooie rode blos en zoete smaak. De peer heeft stevig vruchtvlees en een extra dunne schil en is daarom eenvoudig uit het vuistje te eten. Sweet Sensation peren zijn van oktober tot en met april verkrijgbaar uit Nederland. Peren zitten boordevol vezels, wat belangrijk is voor de opname van voedingsstoffen en een gezonde spijsvertering.

OOK WEL GENOEMD:

Peren
Peer
Ga naar:

Informatie

Sweet Sensation kopen

Let erop dat de Sweet Sensation peren er stevig en onbeschadigd uitzien. De peren mogen geen bruine plekken hebben. Hoe kan ik zien of de peer rijp is? Rijpe peren geven mee bij een lichte vingerafdruk bij de steel. Is het vruchtvlees op deze plek erg zacht, dan is de peer overrijp. 

Hoeveel weegt een peer?

Per stuk met schil zonder klokhuis: 214 gram
Per stuk zonder schil zonder klokhuis: 180 gram 

Per stuk met schil met klokhuis: 225 gram  
Per stuk zonder schil met klokhuis: 191 gram 

Teelt en seizoen Sweet Sensation

Sweet Sensation peren zijn van oktober tot en met april verkrijgbaar uit Nederland. De peren groeien het beste in een zeeklimaat. Dit betekent dat de meeste perentelers in Noord-Holland en Flevoland voorkomen. De Sweet Sensation peren worden ook geïmporteerd uit Chili en Argentinië.

Peren zijn nauw verwant aan appels. Een peer groeit uit een bevruchte bloem, meestal eerst met de dikke kant naar boven, maar door het toenemende gewicht van de vrucht kantelt deze geleidelijk naar onderen.


Wist je dat?

De Sweet Sensation is een Nederlandse peer. In 1992 ontdekte perenteler Simon Broertjes deze natuurlijke variant in zijn Doyenné du Comice-boomgaard.

Tip

Peren kleuren (net als appels) snel bruin na het schillen. Dit kun je voorkomen door ze te besprenkelen met wat citroensap.

Sweet Sensation smaak 

Sweet Sensation peren worden gekenmerkt door hun zoete smaak, stevig vruchtvlees en een extra dunne schil.

Je kunt de peer eenvoudig uit het vuistje eten, maar je kunt de peer ook zo gebruiken:

  • In een plakje filodeeg in de oven.
  • In een salade met lollo rosso en geitenkaasdressing.
  • In andere hartige (lekker met bijvoorbeeld avocado en walnoten) of zoete (met andere fruit) salades.
  • Op een kaasplateau (met pittige kazen).
  • In taart of gebak (eventueel samen met appel).
  • Op brood met verse geitenkaas.

Consumptiecijfers

Peer staat op plek 3 in de top 10 van de meest gegeten soorten fruit.

Recepten met sweet sensation peer

Meer recepten

Verkrijgbaarheid sweet sensation peer

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec