Taugé

Taugé is de ontkiemde mungboon. Deze boon staat ook bekend als katjang idjoe of 'groene boon'. Taugé wordt vaak gebruikt in de Chinese keuken, onder andere in loempia's. Taugé is rijk aan vitamine B, vitamine C en ijzer. Taugé is erg lekker en gezond is. Het is ook een mooie decoratieve toevoeging aan heerlijke groentegerechten. Je kunt taugé het beste in de koelkast bewaren.

OOK WEL GENOEMD:

Katjang idjoe
Groene boon
Kiemgroente
Ontkiemde mungboon
Tauge
Ga naar:

Informatie

Taugé kopen en bewaren

Taugé moet er fris en knapperig uit ziet. De steeltjes moeten wit van kleur zijn. Je kunt taugé na aankoop het beste in de groentelade van de koelkast bewaren.

Portiegrootte

Rauw
Bakje: 125/250 gram

Gekookt
Opscheplepel: 45 gram
Eetlepel: 30 gram


Teelt en seizoen

Filmpje: Van groene boon naar taugé.

Tip

Met knapperige taugé geef je heel makkelijk je dagelijkse portie groenten van 250 gram een extra boost!

Taugé smaak

De smaak van de witte, knapperige steeltjes doet denken aan die van Chinese kool.

Je kunt taugé zo gebruiken:

  • In een roerbakgerecht met champignons
  • In een omelet of een loempia.
  • In nasi of bami goreng. 
  • In salade met hardgekookt ei, zilveruitjes en kerriesaus.
  • In een roerbakgerecht met groene kool, gemberpoeder en ketjap.
  • In een Chinese tomatensoep.
  • In een roerbakschotel met Chinese kool, paksoi, sperziebonen, lente-ui, radijs en paprika.
  • In Oosterse roerbakgerechten.
  • Bij sperziebonen met gebakken tahoe en pindasaus.

Recepten

Meer recepten

Voedingswaarden

Tauge rauw
Tauge gekookt
Algemeen
Energie
kj
97
Energie
kcal
23
Eiwit
gr
2.2
Eiwit plantaardig
gr
2.2
Koolhydraten
gr
2.7
Vitaminen
Retinol
mcg
0
Retinol act. equivalent
mcg
0
Vitamine D
mcg
0
Vitamine E
mg
0.1
Vitamine B1
mg
0.06
Mineralen
Zout toegevoegd
mg
0
Natrium
mg
6
Zout
mg
0.02
Calcium
mg
16
Fosfor
mg
37
Gegevens per 100gr/ml, Bron: NEVO
Toon meer

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec