Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bami Goreng

Hoofdgerecht
2 pers
20 - 30 min
Bami Goreng
Met seizoensproducten

230gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

½ komkommer
½ bosje selderij
azijn
150 gram volkoren mie
1 ui
1 prei
1 kleine winterwortel
1 rode peper
100 gram taugé
100 gram varkenspoelet
2 eetlepels olie
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel ongezouten pinda's

Bereidingswijze

Maak zelf je bami zonder pakjes en zakjes! Dit makkelijke recept voor bami goreng zet je binnen 30 minuten op tafel

  1. Was de komkommer en de selderij.
  2. Schaaf de komkommer in plakjes en maak er met wat selderij en azijn een salade van.
  3. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Spoel de gare mie in een vergiet af met koud water en laat de mie goed uitlekken.
  5. Maak de groente schoon.
  6. Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de wortel in kleine blokjes.
  7. Verwijder van het pepertje een deel van de pitjes. Snijd het pepertje in reepjes.
  8. Was de taugé.
  9. Bak de varkenspoelet in de hete olie aan alle kanten bruin.
  10. Voeg de ui, de peper en de wortel toe en roerbak dit in een paar minuten gaar.
  11. Bak de prei mee gaar.
  12. Voeg de uitgelekte mie toe en laat de mie al omscheppend mee heet worden.
  13. Voeg de uitgelekte taugé toe en warm dit kort mee.
  14. Hak de pinda´s grof.
  15. Maak de bami op smaak met wat selderij en ketjap en strooi de pinda´s erover.

Bron: Voedingscentrum

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie590 kcal
Vet20 gr
waarvan verzadigd3 gr
Koolhydraten70 gr
waarvan suikers20 gr
Voedingsvezels10 gr
Eiwitten30 gr
Zout0 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Komkommer

Komkommer

Nu in seizoen
Groenten
Bleekselderij

Bleekselderij

Nu in seizoen
Groenten
Taugé

Taugé

Nu in seizoen
Groenten
Chilipeper

Chilipeper

Nu in seizoen
Groenten
Prei

Prei

Nu in seizoen
Groenten
Wortel

Wortel

Nu in seizoen
Groenten
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Komkommer

Komkommer

Nu in seizoen
Groenten
Bleekselderij

Bleekselderij

Nu in seizoen
Groenten
Taugé

Taugé

Nu in seizoen
Groenten
Chilipeper

Chilipeper

Nu in seizoen
Groenten
Prei

Prei

Nu in seizoen
Groenten
Wortel

Wortel

Nu in seizoen
Groenten
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Pittige nasi

Pittige nasi

200gr groenten p.p.

Groenteschotel met courgette en taugé

Groenteschotel met courgette en taugé

420gr groenten p.p.

Oosters roergebakken asperges met peultjes

Oosters roergebakken asperges met peultjes

335gr groenten p.p.

Meer recepten