Bami Goreng
Per Persoon
230 gram groenten
Boodschappenlijst
½ komkommer
½ bosje selderij
azijn
150 gram volkoren mie
1 ui
1 prei
1 kleine winterwortel
1 rode peper
100 gram taugé
100 gram varkenspoelet
2 eetlepels olie
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel ongezouten pinda's
Bereidingswijze
Maak zelf je bami zonder pakjes en zakjes! Dit makkelijke recept voor bami goreng zet je binnen 30 minuten op tafel
- Was de komkommer en de selderij.
- Schaaf de komkommer in plakjes en maak er met wat selderij en azijn een salade van.
- Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Spoel de gare mie in een vergiet af met koud water en laat de mie goed uitlekken.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de wortel in kleine blokjes.
- Verwijder van het pepertje een deel van de pitjes. Snijd het pepertje in reepjes.
- Was de taugé.
- Bak de varkenspoelet in de hete olie aan alle kanten bruin.
- Voeg de ui, de peper en de wortel toe en roerbak dit in een paar minuten gaar.
- Bak de prei mee gaar.
- Voeg de uitgelekte mie toe en laat de mie al omscheppend mee heet worden.
- Voeg de uitgelekte taugé toe en warm dit kort mee.
- Hak de pinda´s grof.
- Maak de bami op smaak met wat selderij en ketjap en strooi de pinda´s erover.
Bron: Voedingscentrum
Voedingswaarde per persoon