Zwarte bonen

Zwarte bonen heten eigenlijk zwarte schildpadbonen. Voor het gemak noemen we ze zwarte bonen. Zwarte bonen zijn erg populair in de Latijns-Amerikaanse keuken. Zwarte bonen hebben een stevige, vleesachtige structuur. De smaak heeft wat weg van champignons.
Ga naar:

Informatie

Zwarte bonen kopen

Laat gedroogde zwarte bonen die muf ruiken links liggen.

Als je kiest voor zwarte bonen uit blik of glas is het slim op de houdbaarheidsdatum te letten.

Portiegrootte

Opscheplepel: 60 gram
Eetlepel: 35 gram

 


Teelt

De zwarte boon is een kleine, glimmende boon. De zwarte boon heet eigenlijk de zwarte schildpadboon. Voor het gemak wordt hij de zwarte boon genoemd. De zwarte boon is een ras van de gewone boon (Phaseolus vulgaris).

Tip

Zwarte bonen kun je gebruiken als vleesvervanger. En het is lekker voedzaam in salades. Dan wordt het wel heel makkelijk om voldoende groente te eten!

Zwarte bonen smaak

De smaak van zwarte bonen heeft iets weg van champignons.

Deze voedzame peulvrucht kun je zo gebruiken:

  • In een Mexicaans roerbakgerecht met kip, groene paprika, tomaat, ui en zilvervliesrijst.
  • In chili sin carne of chili con carne.
  • In taco’s en tortilla’s.
  • In een Mexicaanse maaltijdsoep.
  • In een frisse salade met plakjes radijs, komkommer en maïs.
  • In een vegetarische curry.
  • In zwarte bonen brownies.

Consumptiecijfers

Onbekend.

 

Recepten met zwarte bonen

Meer recepten

Verkrijgbaarheid zwarte bonen

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec