Artisjok met dip van waterkers, dille en mosterd

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 artisjokken
citroensap
25 gram waterkers
1 eetlepel dille (vers of uit de diepvries)
1 theelepel mosterd
4 eetlepels halfvolle yoghurt
peper

Bereidingswijze

  1. Was de artisjokken en snijd de steel en ca. 1/3 van de bovenkant af.
  2. Knip de droge uiteinden van de grote onderste bladen af.
  3. Kook de artisjokken in ruim water met wat citroensap in 35-40 minuten gaar. Leg er eventueel een schotel op om de artisjokken onder water te houden.
  4. De artisjok is gaar als een blaadje makkelijk is los te trekken.
  5. Neem de artisjokken uit het water en laat ze op de kop op een bord uitlekken en afkoelen.
  6. Was de waterkers en pureer dit met de dille in een keukenmachine of met een staafmixer fijn.
  7. Klop er de mosterd en de yoghurt door.
  8. Maak de saus op smaak met peper en eventueel een drup citroensap.
  9. Verdeel de saus over 2 kleine schaaltjes.
  10. Trek steeds een blad van de artisjok, doop hem in de saus en zuig het blad uit.
  11. Verwijder als alle blaadjes op zijn, het hooi. Snijd de artisjokbodem in stukjes en doop ze in de saus.

Bron: Voedingscentrum

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
65 kcal
Vet
1 gram
Eiwit
3 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
2 gram
Waarvan suikers
9 gram
Zout
0 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!